Теорија завере или преседан?!

Човек из Торина одређује арбитра за реванш Јуве - Атлетико! Подиже се прашина. . .

Фудбал 01.03.2019 | 09:15
Теорија завере или преседан?!
Пуцали су од оптимизма фудбалери Јувентуса пред први окршај осмине финала Лиге шампиона са Атлетиком, па умало усред Мадрида нису доживели дебакл. Да није било помоћи ВАР-а, Бјанконери би вероватно доживели и убедљивији пораз на стадиону Ванда Метрополитано. Иако је до реванша остало још две пуне седмице, већ сада се због истог подиже велика прашина у Шпанији и Италији.

Мадридски спортски дневник АС јавља да ће име арбитра за Јувентусову „утакмицу сезоне“ делегирати нико други до некадашњи италијански судија Роберто Росети! Ради се о једном од водећих људи Судијске комисије при Уефи, али и о човеку који је пре 51 годину рођен у Торину! И не само што је рођен у граду дугогодишњег италијанског шампиона, већ је Росети годинама био етикетиран као човек близак Јувентусовом градском ривалу - Торину. Због тога су се огласили аларми и у Торину и у Мадриду, што се више може окарактерисати као бављење теоријама завера.

Наводно, у Јувентусу брину да ли ће Росети професионално одрадити посао приликом делегирања судије, пошто није био омиљен код главешина Старе даме и често је био јавно прозиван, док у Атлетику страхују да би Италијан могао да потпадне под утицај људи са стране... 

Подсетимо, Јувентус је у ову сезону Лиге шампиона ушао са најозбиљнијим амбицијама да се у мају окити пехаром елитног такмичења, али је после 0:2 у Мадриду дошао на праг елиминације. Притом, Кристијано Роналдо се повредио и његово стање биће праћено до времена одигравања узвратног сусрета 12. марта.

Због тога је људима из Јувентуса постала опсесија име главног арбитра овог меча, јер ће управо он добрим делом кројити њихову судбину кроз две недеље.

Паралелно са тим, из Јувентуса раде све како би се Етички комитет Уефе озбиљно позабавио случајем Дијега Симеонеа и његовим непристојним гестикулацијама током прве утакмице, када се хватао за међуножје током прославе гола. Упркос томе што овај његов потез није ушао у записник судије Феликса Цвајера и делегата Клода Рунавоа, УЕФА је покренула поступак против Симеонеа због, како је наведено, недоличног понашања. У Јувентусу се надају да би Аргентинац могао да буде суспендован већ за реванш, што би такође имало свој утицај на саму утакмицу.

Све ће бити познато ускоро.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар