Teorija zavere ili presedan?!

Čovek iz Torina određuje arbitra za revanš Juve - Atletiko! Podiže se prašina. . .

Fudbal 01.03.2019 | 09:15
Teorija zavere ili presedan?!
Pucali su od optimizma fudbaleri Juventusa pred prvi okršaj osmine finala Lige šampiona sa Atletikom, pa umalo usred Madrida nisu doživeli debakl. Da nije bilo pomoći VAR-a, Bjankoneri bi verovatno doživeli i ubedljiviji poraz na stadionu Vanda Metropolitano. Iako je do revanša ostalo još dve pune sedmice, već sada se zbog istog podiže velika prašina u Španiji i Italiji.

Madridski sportski dnevnik AS javlja da će ime arbitra za Juventusovu „utakmicu sezone“ delegirati niko drugi do nekadašnji italijanski sudija Roberto Roseti! Radi se o jednom od vodećih ljudi Sudijske komisije pri Uefi, ali i o čoveku koji je pre 51 godinu rođen u Torinu! I ne samo što je rođen u gradu dugogodišnjeg italijanskog šampiona, već je Roseti godinama bio etiketiran kao čovek blizak Juventusovom gradskom rivalu - Torinu. Zbog toga su se oglasili alarmi i u Torinu i u Madridu, što se više može okarakterisati kao bavljenje teorijama zavera.

Navodno, u Juventusu brinu da li će Roseti profesionalno odraditi posao prilikom delegiranja sudije, pošto nije bio omiljen kod glavešina Stare dame i često je bio javno prozivan, dok u Atletiku strahuju da bi Italijan mogao da potpadne pod uticaj ljudi sa strane... 

Podsetimo, Juventus je u ovu sezonu Lige šampiona ušao sa najozbiljnijim ambicijama da se u maju okiti peharom elitnog takmičenja, ali je posle 0:2 u Madridu došao na prag eliminacije. Pritom, Kristijano Ronaldo se povredio i njegovo stanje biće praćeno do vremena odigravanja uzvratnog susreta 12. marta.

Zbog toga je ljudima iz Juventusa postala opsesija ime glavnog arbitra ovog meča, jer će upravo on dobrim delom krojiti njihovu sudbinu kroz dve nedelje.

Paralelno sa tim, iz Juventusa rade sve kako bi se Etički komitet Uefe ozbiljno pozabavio slučajem Dijega Simeonea i njegovim nepristojnim gestikulacijama tokom prve utakmice, kada se hvatao za međunožje tokom proslave gola. Uprkos tome što ovaj njegov potez nije ušao u zapisnik sudije Feliksa Cvajera i delegata Kloda Runavoa, UEFA je pokrenula postupak protiv Simeonea zbog, kako je navedeno, nedoličnog ponašanja. U Juventusu se nadaju da bi Argentinac mogao da bude suspendovan već za revanš, što bi takođe imalo svoj uticaj na samu utakmicu.

Sve će biti poznato uskoro.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar