Ђорди Алба од 500.000.000 евра!

Званично продужен уговор. . .  Потпис у Барселони и клаузула од 500 милиона евра! Обрадоваће се и Меси.

Фудбал 04.03.2019 | 15:45
Ђорди Алба од 500.000.000 евра!
Сјајни леви бек Ђорди Алба потписао је нови уговор са клубом и обавезао се на сарадњу до 2024, када ће имати 35 година.

Један од важнијих чланова шампионске Барсе на Ноу Кампу је од 2012. године, када је стигао из Валенсије, а у сјајним годинама шпанског великана био је изузетно битан "шраф". У дресу актуелног шампиона Шпаније освојио је четири титуле, четири Купа краља и један трофеј Лиге шампиона.

Колико га на Ноу Кампу цене говори и износ на који је одређена излазна "клаузула", постављена на чак 500 милиона евра!

Барселонин тренер Ернесто Валверде у Алби има играча који је ове сезоне "наместио" 14 голова и постигао два. Због таквог доприноса и због свега показаног у чак 282 наступа за Каталонце, он је награђен новим, побољшаним уговором.

Овој вести сигурно ће се обрадовати и Меси, јер му је Алба до сада асистирао за чак 20 погодака.

Шушкало се месецима, најављено је пре неколико дана, а сада потврђено - Ђорђи Алба је продужио уговор до јуна 2024. године!

После доста натезања и договарања око повишице, Ђорди Алба жврљнуо је свој аутограм на потребну папирологију и тако окончао сагу, чиме је продужио верност Барселони на још пет година. Мада је одмах откривено да ће му откупна клаузула у уговору стајати на вртоглавих 500.000.000 евра, за разлику од досадашњих 150.000.000 евра, најинтересантније питање и даље остаје мистерија - колику ће плату сада Алба зарађивати. 

Око тога је претходних недеља, па и месеци било доста спора. Наиме, како је Барселона кренула у агресивно продужавање уговора са асовима попут Лионела Месија, Ђерарда Пикеа и Серхија Бускетсатоком последњих годину и кусур дана, тако су и расли и апетити поузданог шпанског бека. Он је дуго захтевао да његова плата буде у рангу онога што сада зарађују Пике (око 200.000 евра недељно) иБускетс (230.000 евра недељно), али Барселона првобитно није желела да му изађе у сусрет. Како у међувремену клуб није пронашао адекватну замену на левом беку, а ни деца из Масије нису довољно стасала да би понела велику одговорност, изгледа да је Албина жеља испуњена. 

Мада нигде нема потврде, шушка се да је Ђорди Алба добио оно што је тражио и тако стао у ред најплаћенијих дефанзиваца данашњице. Све се окренуло оног тренутка када је први човек клуба Ђосеп Марија Бартомеу лично преузео одговорност преговора са Шпанцем и избоксовао договор који очигледно испуњава визију обе стране. По преузимању главне улоге у преговорима обећао је да ће Албин уговор бити завршен до краја двомеча осмине финала Лиге шампиона са Лионом (13. март). Барселона је почела да гази у опаснију зону од јануара, пошто је Албин стари уговор истицао на крају следеће сезоне. Овим сеАлба практично обавезао да ће у клубу остати до краја каријере, пошто у марту пуни 30 година, а по истеку уговора имаће 35. 

Наредних дана биће уприличена званична конференција за новинаре на којој ће бити представљени детаљи.  

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар