Đordi Alba od 500.000.000 evra!

Zvanično produžen ugovor. . .  Potpis u Barseloni i klauzula od 500 miliona evra! Obradovaće se i Mesi.

Fudbal 04.03.2019 | 15:45
Đordi Alba od 500.000.000 evra!
Sjajni levi bek Đordi Alba potpisao je novi ugovor sa klubom i obavezao se na saradnju do 2024, kada će imati 35 godina.

Jedan od važnijih članova šampionske Barse na Nou Kampu je od 2012. godine, kada je stigao iz Valensije, a u sjajnim godinama španskog velikana bio je izuzetno bitan "šraf". U dresu aktuelnog šampiona Španije osvojio je četiri titule, četiri Kupa kralja i jedan trofej Lige šampiona.

Koliko ga na Nou Kampu cene govori i iznos na koji je određena izlazna "klauzula", postavljena na čak 500 miliona evra!

Barselonin trener Ernesto Valverde u Albi ima igrača koji je ove sezone "namestio" 14 golova i postigao dva. Zbog takvog doprinosa i zbog svega pokazanog u čak 282 nastupa za Katalonce, on je nagrađen novim, poboljšanim ugovorom.

Ovoj vesti sigurno će se obradovati i Mesi, jer mu je Alba do sada asistirao za čak 20 pogodaka.

Šuškalo se mesecima, najavljeno je pre nekoliko dana, a sada potvrđeno - Đorđi Alba je produžio ugovor do juna 2024. godine!

Posle dosta natezanja i dogovaranja oko povišice, Đordi Alba žvrljnuo je svoj autogram na potrebnu papirologiju i tako okončao sagu, čime je produžio vernost Barseloni na još pet godina. Mada je odmah otkriveno da će mu otkupna klauzula u ugovoru stajati na vrtoglavih 500.000.000 evra, za razliku od dosadašnjih 150.000.000 evra, najinteresantnije pitanje i dalje ostaje misterija - koliku će platu sada Alba zarađivati. 

Oko toga je prethodnih nedelja, pa i meseci bilo dosta spora. Naime, kako je Barselona krenula u agresivno produžavanje ugovora sa asovima poput Lionela Mesija, Đerarda Pikea i Serhija Busketsatokom poslednjih godinu i kusur dana, tako su i rasli i apetiti pouzdanog španskog beka. On je dugo zahtevao da njegova plata bude u rangu onoga što sada zarađuju Pike (oko 200.000 evra nedeljno) iBuskets (230.000 evra nedeljno), ali Barselona prvobitno nije želela da mu izađe u susret. Kako u međuvremenu klub nije pronašao adekvatnu zamenu na levom beku, a ni deca iz Masije nisu dovoljno stasala da bi ponela veliku odgovornost, izgleda da je Albina želja ispunjena. 

Mada nigde nema potvrde, šuška se da je Đordi Alba dobio ono što je tražio i tako stao u red najplaćenijih defanzivaca današnjice. Sve se okrenulo onog trenutka kada je prvi čovek kluba Đosep Marija Bartomeu lično preuzeo odgovornost pregovora sa Špancem i izboksovao dogovor koji očigledno ispunjava viziju obe strane. Po preuzimanju glavne uloge u pregovorima obećao je da će Albin ugovor biti završen do kraja dvomeča osmine finala Lige šampiona sa Lionom (13. mart). Barselona je počela da gazi u opasniju zonu od januara, pošto je Albin stari ugovor isticao na kraju sledeće sezone. Ovim seAlba praktično obavezao da će u klubu ostati do kraja karijere, pošto u martu puni 30 godina, a po isteku ugovora imaće 35. 

Narednih dana biće upriličena zvanična konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni detalji.  

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar