Анчелоти пред дерби са Јувеом...

Пре или касније - победићемо их! Мерет је као млади Буфон, Кулибали је класа Малдинија, Тирама, Серхија Рамоса. . .

Фудбал 01.03.2019 | 13:45
Анчелоти пред дерби са Јувеом...
Један од најпопуларнијих и најуспешнијих фудбалских стручњака 21. века - Карло Анчелоти, казао је да га Наполи подсећа на онај његов Милан који је харао италијанским и европским фудбалом неколико година. У интервјуу Ла Стампи Карлето је још истакао да је то тако јер Аурелио Ди Лаурентис подсећа на Силвија Берлусконија, те да клуб води као што је Дон Силвио водио Милан - као велику породицу. 

Наполитанци предстојећег викенда дочекују Јувентус у дербију 26. кола Серије А, међутим разлика од 13 бодова између два тима учнила је да нема превеликог набоја, јер многи сматрају да је питање шампиона већ решено.

"Табела не лаже. Тако је како је. Мало нашом кривицом, а више због Јувентусовог квалитета", почео јеАнчелоти. "Али Наполи може и мора да буде у стању да се такмичи са Јувеом. Да није тако, ја не бих ни долазио овде. Пре или касније, победићемо их. Сигуран сам у то. Анчелотисмо? То не постоји. Не желим тим који има само један идентитет. Хоћи тим тим који може да испуни више задатака, на различите начине. Екипа се гради ма основу карактеристика играча које имате. Фудбал се игра на много различитих начина. Рецимо, овде у Наполију имам мање формираних играча него у Реалу, Бајерну или Челсију. Тако да могу да имам више утицаја на њих. Све ово подсећа ме на искуство оз Милана. Осећам се као члан породице".   

Анчелоти је изнео низ похвала на рачун младог голмана Алекса Мерета...

"Мерет је велики таленат, подсећа ме на Буфона када је био млад. Имао је неких проблема физичке природе, па је сада мало забринут, али све ће то доћи на своје".

Карлето не крије ни да је одушевљен Калидуом Кулибалијем, за кога тврди да је један од најбољих дефанзиваца са којима је радио.

"То је категорија Малдинија, Тирама, Тијага Силве, Серхија Рамоса. Веома интелигентан момак. Обично они који су снажни или брзи мисле да им ништа друго није потребно како би решили проблем. Код Кулибалија није тај случај. Ја делим играче на песимисте и оптимисте. Он је песимиста. Зна да му снага није довољна, па је веома пажљив, има јак карактер. Ради на себи". 

Инсиње? Има ли јо простора за напредак, с обзиром да ускоро пуни 28...

"Не, већ је показао таленат који поседује. На њему је да сада покаже конзистентност".

Искуства са Роналдом?

"Њему није било потребно превише говорити, он је од оних фудбалера које треба саслушати. У Реалу је волео да игра по левој страни. Требало је понекад да покрива бека, да се враћа у одбрану. Никада му то нисам говорио, нити га терао на тако нешто. Жртвовао сам друге играче. Постоје такви случајеви... Саки се, на пример, љутио на Ван Бастена што није довољно трчао и радио у дефанзиви".   

Роналдо можда неће бити спреман за дерби. Било како било, каква су очекивања?

"Јуве долази код нас да овери Скудето. Користиће сву своју снагу - добру одбрану, контру, такмичарски дух, брзну. Озмеђу ова два тима нема тајни", закључио је Карлето.  

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар