Ančeloti pred derbi sa Juveom...

Pre ili kasnije - pobedićemo ih! Meret je kao mladi Bufon, Kulibali je klasa Maldinija, Tirama, Serhija Ramosa. . .

Fudbal 01.03.2019 | 13:45
Ančeloti pred derbi sa Juveom...
Jedan od najpopularnijih i najuspešnijih fudbalskih stručnjaka 21. veka - Karlo Ančeloti, kazao je da ga Napoli podseća na onaj njegov Milan koji je harao italijanskim i evropskim fudbalom nekoliko godina. U intervjuu La Stampi Karleto je još istakao da je to tako jer Aurelio Di Laurentis podseća na Silvija Berluskonija, te da klub vodi kao što je Don Silvio vodio Milan - kao veliku porodicu. 

Napolitanci predstojećeg vikenda dočekuju Juventus u derbiju 26. kola Serije A, međutim razlika od 13 bodova između dva tima učnila je da nema prevelikog naboja, jer mnogi smatraju da je pitanje šampiona već rešeno.

"Tabela ne laže. Tako je kako je. Malo našom krivicom, a više zbog Juventusovog kvaliteta", počeo jeAnčeloti. "Ali Napoli može i mora da bude u stanju da se takmiči sa Juveom. Da nije tako, ja ne bih ni dolazio ovde. Pre ili kasnije, pobedićemo ih. Siguran sam u to. Ančelotismo? To ne postoji. Ne želim tim koji ima samo jedan identitet. Hoći tim tim koji može da ispuni više zadataka, na različite načine. Ekipa se gradi ma osnovu karakteristika igrača koje imate. Fudbal se igra na mnogo različitih načina. Recimo, ovde u Napoliju imam manje formiranih igrača nego u Realu, Bajernu ili Čelsiju. Tako da mogu da imam više uticaja na njih. Sve ovo podseća me na iskustvo oz Milana. Osećam se kao član porodice".   

Ančeloti je izneo niz pohvala na račun mladog golmana Aleksa Mereta...

"Meret je veliki talenat, podseća me na Bufona kada je bio mlad. Imao je nekih problema fizičke prirode, pa je sada malo zabrinut, ali sve će to doći na svoje".

Karleto ne krije ni da je oduševljen Kaliduom Kulibalijem, za koga tvrdi da je jedan od najboljih defanzivaca sa kojima je radio.

"To je kategorija Maldinija, Tirama, Tijaga Silve, Serhija Ramosa. Veoma inteligentan momak. Obično oni koji su snažni ili brzi misle da im ništa drugo nije potrebno kako bi rešili problem. Kod Kulibalija nije taj slučaj. Ja delim igrače na pesimiste i optimiste. On je pesimista. Zna da mu snaga nije dovoljna, pa je veoma pažljiv, ima jak karakter. Radi na sebi". 

Insinje? Ima li jo prostora za napredak, s obzirom da uskoro puni 28...

"Ne, već je pokazao talenat koji poseduje. Na njemu je da sada pokaže konzistentnost".

Iskustva sa Ronaldom?

"Njemu nije bilo potrebno previše govoriti, on je od onih fudbalera koje treba saslušati. U Realu je voleo da igra po levoj strani. Trebalo je ponekad da pokriva beka, da se vraća u odbranu. Nikada mu to nisam govorio, niti ga terao na tako nešto. Žrtvovao sam druge igrače. Postoje takvi slučajevi... Saki se, na primer, ljutio na Van Bastena što nije dovoljno trčao i radio u defanzivi".   

Ronaldo možda neće biti spreman za derbi. Bilo kako bilo, kakva su očekivanja?

"Juve dolazi kod nas da overi Skudeto. Koristiće svu svoju snagu - dobru odbranu, kontru, takmičarski duh, brznu. Ozmeđu ova dva tima nema tajni", zaključio je Karleto.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar