''Камп Бернабеу'', говор на полувремену...

. . . Рамосова паника, шта још фали Винисијусу. . . ? Одјеци Ел Класика. . .

Фудбал 28.02.2019 | 21:00
''Камп Бернабеу'', говор на полувремену...
Барселона је на суров начин избацила Реал Мадрид из Купа краља, а већ наредног викенда у првенственом дербију може да га потпуно избаци и из трке за титулу шампиона Шпаније. Реал ни после трећег Ел Класика у сезони није осетио укус победе и у суботу може да остане без наде о оба домаћа трофеја. На најболнији начин – у директним дуелима са љутим ривалом у само неколико дана...

Чудан Ел Класико су сноћ одиграли шпански гиганти у реваншу мечу полуфинала купа. Реал је доминирао у первом полувремену, Винисијус Жуниор је вадио Барсиним дефанзивцима душу на памук, а на крају су Каталонци славили 3:0 из три шута на гол. Све се окренуло после полувремена...

Шпански медији пишу да се из Барсине свлачионице на полувремену чуо мотивациони говор једног од старијих играча и лидера тима. Али не откривају ко је у питању.

„Ништа на радимао како треба. Поготово у нападу. Или ћемо се сабрати и реаговати у другом полувремену или можемо да идемо кући“, чуло се на полувремену.

Говор је очигледно био био погодак у мету. Барсини играчи су са доста другачијим ставом изашли у другом делу игре и прегазили су ривала.

Оно што Мадриђане највише боли је што је Барселона претворила Сантјаго Бернабу у свој терен. Сада побеђује чак и када не игра добро и када не доминира. Барса редовно побеђује на Реаловом стадиону. И то са убедљивим резултатима. У последњих 10 година, Каталонци су на Реаловом терену победили 10 пута на 17 мечева у свим такмичењима (уз три ремија). Уз неке страшне резултате попут 6:2, 4:0, 3:0, 4:3... Чак седам од тих 10 победа су били са два и више голова разлике. Реал као домаћин има само четири победе над Барсом у 17 мечева?! Није ни чудо што је јутрос чак и мадридска штампа прекрстила Сантјаго Бернабеу у Камп Бернабеу. Испада да је Барси лакше у гостима проитив Реал Мадрида него Реал Сосиједада...

Колико је Барса улила страх у кости вечитом ривалу, говори и синоћњи гест Серхија Рамоса. Реалов капитен који често одаје утисак неустрашивог је у једном тренутку испољио страх. После трећег гола Суареза, камере су га ухватиле како храбри саиграче.

„Ајмо! Немојте да примимо шест комада!“ , викао је Рамос који се добро сећа неких тежих пораза...  

Иако је Луис Суарез био двоструки стрлац, постигао би и хет-трик да му Варан није скинуо лопту са копачке и постигао аутогол, после утакмице се највише прича о Реаловом Винијусу Жуниору. Млади Бразилац је показао страшан потенцијал, у првом полувремену је излудео Барсине дефанзивце, али се поштено испромашивао и на крају био трагичар меча.

„Људи, немојте да претерујемо. Винисијус је сјајан фудбалер, не могу да кажем ништа лоше о јему... Он даје јако пуно Реалу с обзиром да има само 18
година. Није лако за дете од 18 година да игра у великом клубу какав је Реал и да стално ствара шансе и буде међу најбољима на терену. Али немојте да га поредимо са Месијем. Са најбољим на свету! То није добро ни за кога, а понајмање за Винисијуса. Може само да му шкоди“, рекао је Барсин леви бек Ђорди Алба који обично избегава било какве позитивне коментаре о великом ривалу.  

И док Каталонци одају признање талентованом Бразилцу, у Мадриду шкргућу зубима и потенцирају проблем релизације. Постаје очигледно да Винисијусможе све са лоптом, али да му постизање голова није јача страна. Што је недопустиво у тиму као што је Реал. Али и сасвим нормално за крило од 18 година. 

„Када је Раул био у Винисијусовим годинама, по цео дан смо индивидуално радили да исправимо његове недостатке у завршници. Када је дебитовао за Реал, наставио је да ради као лудак. То је јасан пут којим Винисијус треба да иде и верујем да ће ићи. Само треба да подигне главу и да настави да ради“, рекао је Реалов легендарни фудбалер и тренер Хорхе Валдано.

У Мадриду све чешће помињу Кристијана Роналда и замишљају какав би он учинак имао да се синоћ нашао на месту Винисијуса који га је заменио у Мадриду.

„Реал без Роналда има много више проблема да победи у мечевима у којима игром баш и не заслужује да победи. Реалов проблем је што се у завршници налази у рукама детета које је добро, али још није формирано као играч“, каже Валдано.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар