''Kamp Bernabeu'', govor na poluvremenu...

. . . Ramosova panika, šta još fali Vinisijusu. . . ? Odjeci El Klasika. . .

Fudbal 28.02.2019 | 21:00
''Kamp Bernabeu'', govor na poluvremenu...
Barselona je na surov način izbacila Real Madrid iz Kupa kralja, a već narednog vikenda u prvenstvenom derbiju može da ga potpuno izbaci i iz trke za titulu šampiona Španije. Real ni posle trećeg El Klasika u sezoni nije osetio ukus pobede i u subotu može da ostane bez nade o oba domaća trofeja. Na najbolniji način – u direktnim duelima sa ljutim rivalom u samo nekoliko dana...

Čudan El Klasiko su snoć odigrali španski giganti u revanšu meču polufinala kupa. Real je dominirao u pervom poluvremenu, Vinisijus Žunior je vadio Barsinim defanzivcima dušu na pamuk, a na kraju su Katalonci slavili 3:0 iz tri šuta na gol. Sve se okrenulo posle poluvremena...

Španski mediji pišu da se iz Barsine svlačionice na poluvremenu čuo motivacioni govor jednog od starijih igrača i lidera tima. Ali ne otkrivaju ko je u pitanju.

„Ništa na radimao kako treba. Pogotovo u napadu. Ili ćemo se sabrati i reagovati u drugom poluvremenu ili možemo da idemo kući“, čulo se na poluvremenu.

Govor je očigledno bio bio pogodak u metu. Barsini igrači su sa dosta drugačijim stavom izašli u drugom delu igre i pregazili su rivala.

Ono što Madriđane najviše boli je što je Barselona pretvorila Santjago Bernabu u svoj teren. Sada pobeđuje čak i kada ne igra dobro i kada ne dominira. Barsa redovno pobeđuje na Realovom stadionu. I to sa ubedljivim rezultatima. U poslednjih 10 godina, Katalonci su na Realovom terenu pobedili 10 puta na 17 mečeva u svim takmičenjima (uz tri remija). Uz neke strašne rezultate poput 6:2, 4:0, 3:0, 4:3... Čak sedam od tih 10 pobeda su bili sa dva i više golova razlike. Real kao domaćin ima samo četiri pobede nad Barsom u 17 mečeva?! Nije ni čudo što je jutros čak i madridska štampa prekrstila Santjago Bernabeu u Kamp Bernabeu. Ispada da je Barsi lakše u gostima proitiv Real Madrida nego Real Sosijedada...

Koliko je Barsa ulila strah u kosti večitom rivalu, govori i sinoćnji gest Serhija Ramosa. Realov kapiten koji često odaje utisak neustrašivog je u jednom trenutku ispoljio strah. Posle trećeg gola Suareza, kamere su ga uhvatile kako hrabri saigrače.

„Ajmo! Nemojte da primimo šest komada!“ , vikao je Ramos koji se dobro seća nekih težih poraza...  

Iako je Luis Suarez bio dvostruki strlac, postigao bi i het-trik da mu Varan nije skinuo loptu sa kopačke i postigao autogol, posle utakmice se najviše priča o Realovom Vinijusu Žunioru. Mladi Brazilac je pokazao strašan potencijal, u prvom poluvremenu je izludeo Barsine defanzivce, ali se pošteno ispromašivao i na kraju bio tragičar meča.

„Ljudi, nemojte da preterujemo. Vinisijus je sjajan fudbaler, ne mogu da kažem ništa loše o jemu... On daje jako puno Realu s obzirom da ima samo 18
godina. Nije lako za dete od 18 godina da igra u velikom klubu kakav je Real i da stalno stvara šanse i bude među najboljima na terenu. Ali nemojte da ga poredimo sa Mesijem. Sa najboljim na svetu! To nije dobro ni za koga, a ponajmanje za Vinisijusa. Može samo da mu škodi“, rekao je Barsin levi bek Đordi Alba koji obično izbegava bilo kakve pozitivne komentare o velikom rivalu.  

I dok Katalonci odaju priznanje talentovanom Brazilcu, u Madridu škrguću zubima i potenciraju problem relizacije. Postaje očigledno da Vinisijusmože sve sa loptom, ali da mu postizanje golova nije jača strana. Što je nedopustivo u timu kao što je Real. Ali i sasvim normalno za krilo od 18 godina. 

„Kada je Raul bio u Vinisijusovim godinama, po ceo dan smo individualno radili da ispravimo njegove nedostatke u završnici. Kada je debitovao za Real, nastavio je da radi kao ludak. To je jasan put kojim Vinisijus treba da ide i verujem da će ići. Samo treba da podigne glavu i da nastavi da radi“, rekao je Realov legendarni fudbaler i trener Horhe Valdano.

U Madridu sve češće pominju Kristijana Ronalda i zamišljaju kakav bi on učinak imao da se sinoć našao na mestu Vinisijusa koji ga je zamenio u Madridu.

„Real bez Ronalda ima mnogo više problema da pobedi u mečevima u kojima igrom baš i ne zaslužuje da pobedi. Realov problem je što se u završnici nalazi u rukama deteta koje je dobro, ali još nije formirano kao igrač“, kaže Valdano.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar