Законит рад службеника УИО

УИО БиХ данас је реаговала на текст у коме се говори да је испарило 700 грама злата, који је портал БН пренио с портала Журнал. инфо.  

Босна и Херцеговина 28.02.2019 | 14:51
Законит рад службеника УИО
У реакцији се тврди да службеници УИО, као државни службеници, поступају у име државе Босне и Херцеговине и обављају веома сложене и одговорне послове, који веома често подразумијевају контролу рада одређених пословних субјеката, гдје откривају одређене незаконитости у раду и пословању.

Даље се наводи да су тако су, између осталих многобројних и свакодневних послова, вршили и контролу пословања златаре „Атлантис“ у Бихаћу и да су открили су робу коју нису пратили одговарајући документи о поријеклу робе, те сачинили записник и власнику издали потврду о привременом одузимању предмета, који документи су службени документи Управе за индиректно опорезивање и у себи садрже број протокола и датим сачињавања.

"Овдје желимо истаћи да се на тим документима налази и потпис лица од кога су предмети привремено одузети и код кога је вршена контрола, те да субјект контроле није истицао било какву примједбу на записник или потврду у погледу врсте и количине предмета који су привремено одузети".

Тврде да су службеници УИО након извршене контроле по важећим прописима, предмете паковали, пломбирали и ставили у одговарајаћи депозит, те покренули поступак због утврђених незаконитости у пословању субјекта контроле.

Такође, наглашавају да су службеници УИО урадили све активностни на законит начин.

БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ко губи има право да се љути

28.02.2019 18:17

Ал онда је ван памети да покушава себе оправдати оптужном другог,у овом случају сл.лица! Само лоповима одузети робу, казнити их а он нека прича шта хоће!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.03.2019 00:04

Да није објављено у јавност, ово злато, могуце је, заврсило би у нецијем дзепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сис

01.03.2019 08:40

Није само са златом оваква ситуација посто се инаце у УИО раде огромне криминалне радње са заплијењеном робом висе милионске вриједности.