Zakonit rad službenika UIO

UIO BiH danas je reagovala na tekst u kome se govori da je isparilo 700 grama zlata, koji je portal BN prenio s portala Žurnal. info.  

Bosna i Hercegovina 28.02.2019 | 14:51
Zakonit rad službenika UIO
U reakciji se tvrdi da službenici UIO, kao državni službenici, postupaju u ime države Bosne i Hercegovine i obavljaju veoma složene i odgovorne poslove, koji veoma često podrazumijevaju kontrolu rada određenih poslovnih subjekata, gdje otkrivaju određene nezakonitosti u radu i poslovanju.

Dalje se navodi da su tako su, između ostalih mnogobrojnih i svakodnevnih poslova, vršili i kontrolu poslovanja zlatare „Atlantis“ u Bihaću i da su otkrili su robu koju nisu pratili odgovarajući dokumenti o porijeklu robe, te sačinili zapisnik i vlasniku izdali potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, koji dokumenti su službeni dokumenti Uprave za indirektno oporezivanje i u sebi sadrže broj protokola i datim sačinjavanja.

"Ovdje želimo istaći da se na tim dokumentima nalazi i potpis lica od koga su predmeti privremeno oduzeti i kod koga je vršena kontrola, te da subjekt kontrole nije isticao bilo kakvu primjedbu na zapisnik ili potvrdu u pogledu vrste i količine predmeta koji su privremeno oduzeti".

Tvrde da su službenici UIO nakon izvršene kontrole po važećim propisima, predmete pakovali, plombirali i stavili u odgovarajaći depozit, te pokrenuli postupak zbog utvrđenih nezakonitosti u poslovanju subjekta kontrole.

Takođe, naglašavaju da su službenici UIO uradili sve aktivnostni na zakonit način.

BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ko gubi ima pravo da se ljuti

28.02.2019 18:17

Al onda je van pameti da pokušava sebe opravdati optužnom drugog,u ovom slučaju sl.lica! Samo lopovima oduzeti robu, kazniti ih a on neka priča šta hoće!!!

ODGOVORITE
Name

Direkt

01.03.2019 00:04

Da nije objavljeno u javnost, ovo zlato, moguce je, zavrsilo bi u necijem dzepu.

ODGOVORITE
Name

Sis

01.03.2019 08:40

Nije samo sa zlatom ovakva situacija posto se inace u UIO rade ogromne kriminalne radnje sa zaplijenjenom robom vise milionske vrijednosti.