Видео - О'Нил: Карим Абдул "тхе" Јокић!

Шекил О'Нил, легендарни НБА кошаркаш, на занимљив начин прокоментарисао је потез Николе Јокића на мечу против Оклахоме Сити Тандер.

Кошарка 01.03.2019 | 11:30
Видео - О'Нил: Карим Абдул "тхе" Јокић!
Српски центар је у ноћи између уторка и среде предводио Нагетсе до великог тријумфа над Тандером, а меч је завршио са 36 поена, девет скокова и 10 асистенција.

Јокић се у појединим тренуцима поигравао са суперничким кошаркашима, па је тако у другој четвртини лепо "продао финту" Стивену Адамсу и поентирао поред њега.

Екипа телевизије ТНТ у емисији "Инсиде тхе НБА", у саставу Шекил О'Нил, Крис Вебер, Кендес Паркер и Берон Дејвис, коментарисала је најзанимљивије детаље првог полувремена. 

Када је био део у којем је Јокић поентирао поред Адамса, у позадини се чује како Шек каже "Карим Абдул Тхе Јокић", алудирајући на најбољег поентера у историји НБА Карим Абдул Џабара и његов "скy хоок". 

У току емисије доста су хвалили Јокића и Нагетсе, и ставили су српског кошаркаша међу топ 5 кандидата за МВП. 

"Оно што волим код бекова Денвера је то што су сви поентери. Веома су агресивни, могу да креирају за себе, али и за друге. Добро се крећу без лопте. Али, прави плејмејкер ове екипе је Никола Јокић. Он преводи лопту на терену, игра пике-ен-рол са "кецом" и онда дода лопту Џамалу Марију. Он (Јокић) је њихов плејмејкер. Бекови имају много више слободе", рекао је Берон Дејвис на питање ко је плејмејкер у екипи Нагетса. 

"У другој години у НБА рекли су ми – 'мораш да чиниш саиграче бољима'. Нисам знао шта то значи, док једног дана нисам открио како. То управо ради Јокић. Он је кошаркаш којег морате да поштујете у рекету, нећете га удвајати, али када спусти лопту на паркет, одбрана мора да помаже. Када то ураде, како да учините саиграче бољима? Додате лопту до њих. Зна како да постиже поене, али ако га удвојите, он све види", рекао је Шекил О'Нил о Јокићу. 

Део када Дејвис и О'Нил причају о Јокићу је од 14. минута. На почетку сумирају утиске из првог полувремена када је О'Нил назвао Јокића – "Карим Абдул Тхе Јокић".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар