ЛШ: Звезди још једна шанса да преда "фењер"!

Девет утакмица - девет пораза, биланс је црвено-белих ватерполиста у Лиги шампиона.

Остали спортови 03.03.2019 | 20:15
ЛШ: Звезди још једна шанса да преда "фењер"!
Ватерполисти Црвене звезде као гости су претрпели очекиван пораз на гостовању Ференцварошу - 17:9.

Једини српски клуб у Лиги шампиона тако је пред "дерби зачеља" против Стеауе покварио скор у А групи на 0-0-9. Звезда дочекује Румуне 16. марта, а победом би се бодовно изједначила са јединим тимом који јој је објективно у "домету".

Евентуални нови пораз отворио би, пак, врата резултатском дебаклу у елитном континенталном такмичењу, какав је прошле сезоне претрпео и Партизан (14 мечева, 14 пораза).

До краја групне фазе црвено-бели ће играти још против московског Динама и Бреше код куће, а у гостима против Барселонете и Про Река.

Последња сезона у којој су наши представници у Лиги шампиона имали колико-толико респектабилан учинак је 2014/15. Партизан и Раднички из Крагујевца тада су забележили по три победе и седам пораза.

Претходно су Раднички и Партизан 2014. играли на Фајнал сиксу, где је Раднички у мечу за титулу изгубио од Барселонете 7:6, а црно-бели заузели четврто место.

Звезда је била шампион Европе 2013, а Партизан 2011. године.

ТАБЕЛА А ГРУПЕ 2018/19: Про Реко 27, Бреша 20, Барселонета 19, Ференцварош 16, Егер 12, Динамо 9, Стеауа 3, Звезда 0 бодова.

Поређења ради, тимови са којима се црвено-бели такмиче у Регионалној лиги, загребачка Младост и сплитски Јадран, у Б групи Лиге шампиона су освојили осам, односно шест бодова из девет одиграних кола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар