LŠ: Zvezdi još jedna šansa da preda "fenjer"!

Devet utakmica - devet poraza, bilans je crveno-belih vaterpolista u Ligi šampiona.

Ostali sportovi 03.03.2019 | 20:15
LŠ: Zvezdi još jedna šansa da preda "fenjer"!
Vaterpolisti Crvene zvezde kao gosti su pretrpeli očekivan poraz na gostovanju Ferencvarošu - 17:9.

Jedini srpski klub u Ligi šampiona tako je pred "derbi začelja" protiv Steaue pokvario skor u A grupi na 0-0-9. Zvezda dočekuje Rumune 16. marta, a pobedom bi se bodovno izjednačila sa jedinim timom koji joj je objektivno u "dometu".

Eventualni novi poraz otvorio bi, pak, vrata rezultatskom debaklu u elitnom kontinentalnom takmičenju, kakav je prošle sezone pretrpeo i Partizan (14 mečeva, 14 poraza).

Do kraja grupne faze crveno-beli će igrati još protiv moskovskog Dinama i Breše kod kuće, a u gostima protiv Barselonete i Pro Reka.

Poslednja sezona u kojoj su naši predstavnici u Ligi šampiona imali koliko-toliko respektabilan učinak je 2014/15. Partizan i Radnički iz Kragujevca tada su zabeležili po tri pobede i sedam poraza.

Prethodno su Radnički i Partizan 2014. igrali na Fajnal siksu, gde je Radnički u meču za titulu izgubio od Barselonete 7:6, a crno-beli zauzeli četvrto mesto.

Zvezda je bila šampion Evrope 2013, a Partizan 2011. godine.

TABELA A GRUPE 2018/19: Pro Reko 27, Breša 20, Barseloneta 19, Ferencvaroš 16, Eger 12, Dinamo 9, Steaua 3, Zvezda 0 bodova.

Poređenja radi, timovi sa kojima se crveno-beli takmiče u Regionalnoj ligi, zagrebačka Mladost i splitski Jadran, u B grupi Lige šampiona su osvojili osam, odnosno šest bodova iz devet odigranih kola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar