Извршени претреси на двије локације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), јуче су на подручју Мостара, по усменим наредбама Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине, извршили претресе стана, просторија и помоћних објеката и покретних ствари, те привремено одузели предмете који могу послужити као доказ у извршењу кривичног дјела “Кривотворење новца”.

Босна и Херцеговина 28.02.2019 | 12:39
Извршени претреси на двије локације
Претреси су извршени на двије локације, приликом чега је откривено и привремено одузето 37 новчаница у апоенима од 50 конвертибилних марака и 17 новчаница у апоенима од 20 конвертибилних марака за које постоје основи сумње да су кривотворене, те принтер, скенер и копир машина за које постоје основи сумње да је кориштена за израду кривотворених новчаница.

Након извршених претреса двије особе су доведене у службене просторије СИПА-е и испитана у својству осумњичених, о чему ће Тужилаштву Босне и Херцеговине бити достављен одговарајући извјештај.

Наведене активности су спровођене у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона и Министарства унутрашњих послова Средње-босанског кантона.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар