Izvršeni pretresi na dvije lokacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), juče su na području Mostara, po usmenim naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, izvršili pretrese stana, prostorija i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnog djela “Krivotvorenje novca”.

Bosna i Hercegovina 28.02.2019 | 12:39
Izvršeni pretresi na dvije lokacije
Pretresi su izvršeni na dvije lokacije, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 konvertibilnih maraka i 17 novčanica u apoenima od 20 konvertibilnih maraka za koje postoje osnovi sumnje da su krivotvorene, te printer, skener i kopir mašina za koje postoje osnovi sumnje da je korištena za izradu krivotvorenih novčanica.

Nakon izvršenih pretresa dvije osobe su dovedene u službene prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičenih, o čemu će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Navedene aktivnosti su sprovođene u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednje-bosanskog kantona.

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar