Када крену ракете не можемо ништа

Америка не може да се супротстави руским ракетама, неопходно продужити споразум СТАРТ-3 с Москвом, каже начелник Стратешке команде Оружаних снага САД.

Свијет 28.02.2019 | 11:44
Када крену ракете не можемо ништа
Генерал Џон Хајтен, наиме, сматра да највец́у опасност представљају најновије крстарец́е и хиперсоничне ракете, као и беспилотна подморница "Посејдон".

"Забринут сам да ц́е за десет и више година ова торпеда, крстарец́е хиперсоничне ракете, отиц́и у потпуно другом правцу и да ц́емо имати проблеме", рекао је Хајтен говорец́и у Сенату, а преноси Спутњик. 

Он је истакао да данас може да одбрани нацију и да ц́е командант који дође после њега то моц́и, али да се брине за оне који ц́е доц́и после њих. 

Објашњавајуц́и сенаторима специфичности руских ракета, он је рекао да их постојец́и амерички системи наоружања могу открити, али да оне онда "нестају и не виде се до тренутка удара". 

Генерал је такође позвао Сенат да повец́а расходе за модернизацију "нуклеарне тријаде", која укључује стратешке бомбардере, ракетне системе копненог базирања и подморнице. За то ц́е, према његовом мишљењу, бити потребно око билион долара. 

Русија и Сједињене Америчке Државе потписале су Споразум о смањењу стратешког офанзивног оружја 2010. године. Он предвиђа да свака страна смањује нуклеарни арсенал на такав начин да у наредних седам година и надаље укупне количине наоружања не прелазе 700 интерконтиненталних балистичких ракета, балистичких ракета на подморницама и тешким бомбардерима, као и 1.550 бојевих глава и 800 распоређених и нераспоређених лансирних система. Споразум обавезује Русију и САД да размењују информације о броју бојевих глава и ракета-носача двапут годишње. 

Русија и Сједињене Америчке Државе су до 5. фебруара 2018. године морале да достигну контролне показатеље према Споразуму. Споразум истиче 2021. године.

(Спутњик) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ђорђе

28.02.2019 10:59

Народ се плашио птицијим грипом, плавим језиком крава и оваца, бруцелозом код свиња и које шта. Догураше до ракета и нуклеарних торпеда. Народе, свјетски систем се држи у страху и та љуштура мора да пукне. А послије притиска ствара се нови живот и нови свјетски односи. Не бојте се оружја и лажи. Рецимо сунце емитује више енергије према земљи, само према земљи, за 6 (Шест) минута, више него све нуклеарно што свијет има. Дакле опстаје се оптимизмом, а за оптимизам је довољан један. Буди оптимиста и ето ти, не треба ти више нико. Пада свјетски систем вриједности и ствара се хуманији поредак, то је космолошки закон. Опстаћеш ако вјерујеш у боље сутра, ако си ОПТИМИСТА. Песимисти СТОП...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

28.02.2019 11:20

Доле оптимисти!

Name

ШТО ПРИЈЕ

28.02.2019 11:28

ШТО ПРИЈЕ ИХ ШАЉИТЕ. НАМА НИ РАКЕТЕ ВИШЕ НИШТА НЕ МОГУ. КОРОВ НИ РАДИЈАЦИЈА НЕ МОЖЕ УНИШТИТИ.

Name

Ре

28.02.2019 11:04

Овај сто је ово рекао је цисти војни лобиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.02.2019 11:31

Навлачи војни буџет , позната прича, исправно збориш.Кука онда тражи енормне паре.Војску никад нисам волио , џабалебароши прве врсте

Name

Хео

28.02.2019 19:25

Да су Руси толико јаки јос би Косово било српско.Прице за малоумне.