Спремите се за окршај браће Бертанс у НБА лиги!

Њу Орлеанс преговара са Арманијем око ангажовања Даириса Бертанса.  И старији Бертанс у НБА лиги.  Бек Арманија и репрезентације Летоније налази се пред потписивањем уговора са Њу Орлеанс Пеликансима.

Кошарка 03.03.2019 | 14:45
Спремите се за окршај браће Бертанс у НБА лиги!
Ускоро бисмо могли да видимо окршај браће Бертанс у НБА лиги. Давис носи дрес Сан Антонија, а како пише ЕСПН Њу Орлеанс је увелико у озбиљним преговорима са Армканијоем око ангажовања одличног шутера.

Пеликанси су отпустили Тима Фрејзера како би ослободили место у свом саставу, тачније, сачували су га управо за Бертанса, који би требало да појача ефикасност шута за три поена. Даирис има одличне проценте шута ван линије 6,75. У Евролиги шутира 53,6 посто, а у Серији А 48,7. Бертанс је ове сезоне одиграо 22 утакмице у Евролиги и просечно бележио 6,4 поена.

Посао за Њу Орлеанс у преговорима не би требало да буде превише тежак, с обзиром да искусни Летонац у уговору има НБА клаузулу, која би му омогућила да се придружи Пеликансима. Уколико дође у Њу Орлеанс Бертанс ће постати четврти летонски играч у НБА лиги. Поред Дависа Бертанса ту су још Родион Куруц и Кристапс Порзингис.

Давис Бертанс, крило Сан Антонио Спурса, ове сезоне је други по проценту погођених шутева за три поена у НБА лиги, иза Џоа Хериса из Бруклин Нетса.

Њу Орлеанс Пеликанси желе да провере да ли нешто слично могу да добију од његовог старијег брата, Даириса!

Како јавља ЕСПН, 29-годишњи бек Арманија је у поодмаклим преговорима са Њу Орлеансом, који је у среду увече отпустио плејмејкера Тима Фрејжера како би ослободио место у екипи за Бертанса.

"Пеликани" су са скором 27-36 при дну табеле Западне конференције и до краја сезоне им побеђивање није у првом плану. Искористиће преостале утакмице да се што боље позиционирају за драфт и провере на кога би могли да рачунају у будућности.

Њу Орлеанс ће током лета направити огромне промене у саставу, пошто је у плану "трејд" главне звезде Ентонија Дејвиса, а то ће за последицу имати и долазак неколицине нових играча.

Где је у свему томе место старијег од браће Бертанс, видећемо у наредним месецима... Он је ове сезоне најпрецизнији тројкаш Евролиге са 54 одсто убачаја (37/69).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар