Spremite se za okršaj braće Bertans u NBA ligi!

Nju Orleans pregovara sa Armanijem oko angažovanja Dairisa Bertansa.  I stariji Bertans u NBA ligi.  Bek Armanija i reprezentacije Letonije nalazi se pred potpisivanjem ugovora sa Nju Orleans Pelikansima.

Košarka 03.03.2019 | 14:45
Spremite se za okršaj braće Bertans u NBA ligi!
Uskoro bismo mogli da vidimo okršaj braće Bertans u NBA ligi. Davis nosi dres San Antonija, a kako piše ESPN Nju Orleans je uveliko u ozbiljnim pregovorima sa Armkanijoem oko angažovanja odličnog šutera.

Pelikansi su otpustili Tima Frejzera kako bi oslobodili mesto u svom sastavu, tačnije, sačuvali su ga upravo za Bertansa, koji bi trebalo da pojača efikasnost šuta za tri poena. Dairis ima odlične procente šuta van linije 6,75. U Evroligi šutira 53,6 posto, a u Seriji A 48,7. Bertans je ove sezone odigrao 22 utakmice u Evroligi i prosečno beležio 6,4 poena.

Posao za Nju Orleans u pregovorima ne bi trebalo da bude previše težak, s obzirom da iskusni Letonac u ugovoru ima NBA klauzulu, koja bi mu omogućila da se pridruži Pelikansima. Ukoliko dođe u Nju Orleans Bertans će postati četvrti letonski igrač u NBA ligi. Pored Davisa Bertansa tu su još Rodion Kuruc i Kristaps Porzingis.

Davis Bertans, krilo San Antonio Spursa, ove sezone je drugi po procentu pogođenih šuteva za tri poena u NBA ligi, iza Džoa Herisa iz Bruklin Netsa.

Nju Orleans Pelikansi žele da provere da li nešto slično mogu da dobiju od njegovog starijeg brata, Dairisa!

Kako javlja ESPN, 29-godišnji bek Armanija je u poodmaklim pregovorima sa Nju Orleansom, koji je u sredu uveče otpustio plejmejkera Tima Frejžera kako bi oslobodio mesto u ekipi za Bertansa.

"Pelikani" su sa skorom 27-36 pri dnu tabele Zapadne konferencije i do kraja sezone im pobeđivanje nije u prvom planu. Iskoristiće preostale utakmice da se što bolje pozicioniraju za draft i provere na koga bi mogli da računaju u budućnosti.

Nju Orleans će tokom leta napraviti ogromne promene u sastavu, pošto je u planu "trejd" glavne zvezde Entonija Dejvisa, a to će za posledicu imati i dolazak nekolicine novih igrača.

Gde je u svemu tome mesto starijeg od braće Bertans, videćemo u narednim mesecima... On je ove sezone najprecizniji trojkaš Evrolige sa 54 odsto ubačaja (37/69).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar