Без накнаде обављао прегледе

Начелник Миличевић као љекар волонтер одрекао се накнаде у истом износу за претходних пет година, чиме су у Дому здравља Теслић уштеђена средства од око 60. 000 КМ која су свакако допринијела да се преусмјере у друге корисне сврхе, попут набавке санитета и медицинске опреме и слично.

Република Српска 28.02.2019 | 09:24
Без накнаде обављао прегледе
Специјалиста неуролог др Милан Миличевић прије избора за начелника општине Теслић радио је више од 20 година као љекар у теслићком Дому здравља „Свети Сава“, дуго као доктор породичне медицине у тиму породичне медицине са највећим бројем пацијената, али и као специјалиста неуролог.

Ступањем на дужност начелника општине Теслић у новембру 2012. године, из осјећаја људске бриге и професионалне одговорности према својим пацијентима, др Миличевић наставља без накнаде, то јест волонтерски да обавља прегледе пацијената као специјалиста неуролог сваке сриједе у теслићком Дому здравља.

Волонтерски рад доктора Миличевића трајао је пет година његовог мандата, а у задњих годину дана, како се у Скупштини општине Теслић образовала нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом, која је на све начине покушавала да опструише рад начелника у свим областима, тако је и незаконитим смјенама руководства Дома здравља у Теслићу почела опструкција начелника Миличевића и у својству доктора волонтера – неуролога специјалисте, што је кулминирало потпуним онемогућавањем његовог добровољног рада у овој здравственој установи.

Умјесто др Милана Миличевића, који је радио бесплатно, незаконито именовано руководство Дома здравља у Теслићу доводи једном седмично доктора специјалисту неуролога из Добоја, уз накнаду од око 1.000 КМ.

То практично значи да се начелник Миличевић као љекар волонтер одрекао накнаде у истом износу за претходних пет година, чиме су у Дому здравља Теслић уштеђена средства од око 60.000 КМ која су свакако допринијела да се преусмјере у друге корисне сврхе, попут набавке санитета и медицинске опреме и слично.

И у овом примјеру је јасан домаћински однос према јавним установама, које од доласка начелника Миличевића на чело општине редом послују позитивно и могу да служе као узор свим јавним установама у Републици Српској, а које великом већином грцају у дуговима.

Посебан узор је Дом здравља који је сопственим средствима и без помоћи министарства здравља уложио преко милион и по КМ у реконструкцију здравствених објеката и набавку нове опреме, а у исто вријеме на рачуну са 31.12.2017. године сачува око милион и по КМ.

С обзиром да је незаконитим смјенама у Дому здравља у задњих годину дана јасан драстичан пад прихода, као и пад квалитета пружања услуга, а слично и у другим јавним установама у којима су извршене незаконите смјене, исто тако је јасно у којем правцу иде и какав је мотив интересне групе неколицине појединаца из СНСД-а да се покретањем процедуре опозива начелника општине Теслић домогну и општинског буџета.

Грађани 3. марта на референдуму гласом „ПРОТИВ“ опозива одлучују не само о томе да ли је Милан Миличевић као начелник својим радом оправдао позицију начелника и да ли треба на њој да остане као добар домаћин, љекар и доказани хуманиста којем та функција није потребна за личну егзистенцију, него и то да ли ће дозволити да општину Теслић преузму они који нису добри домаћини и који се широм Републике Српске према јавном добру грађана не односе одговорно и домаћински, већ немилосрдно и бахато троше и раскућавају Републику Српску.

(БН)
 



 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

народ

28.02.2019 08:32

Па овакав човјек не ваља додику и његовој багри. Народе Теслића сачувајте доктора он ради за вас ! пљунем власти у фацу,свима редом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.02.2019 08:38

наравно да не ваља. Народ воли лопове. Сад кад им Богданиц додје и поцне уси завртати.

Name

ТОРРО

28.02.2019 08:42

ДРАГАН БОГДАНИЋ, БИВШИ МИНИСТАР ЗДРАВЉА ТРОШИ МИЛИОНЕ ДА ОБОРИ ВЛАСТ СДС У ТЕСЛИЋУ... И ДА СМЈЕНИ ЈЕДИНОГ СТРУЧНОГ, ОЗБИЉНОГ, РЕАЛНОГ И ПОШТЕНОГ ПОЛИТИЧАРА У ЖАЛОСНОЈ КАДРОВСКОЈ ГАЛЕРИЈИ ПОСРНУЛОГ СДС-а. ГРАЂАНИ ТЕСЛИЋА ТРЕБАЈУ ДА ОДБРАНЕ СВОГ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ.... ТО ЈЕ НЕОПХОДНО ДА СЕ КРЕНЕ У ОСЛОБАЂАЊЕ РЕПУБЛИКЕ

Name

...РЕ

28.02.2019 09:03

Овог човјека знам само са Тв-а и дјелује ми релативно нормалан човјек и политичар, нисам чуо да је имао неких афера али с обзиром да код нас пролазе само ненормални,...ништа ме не би чудило и да га опозову рафалним нападима снсд-а и свјих приперака!

Name

Деки

28.02.2019 08:39

Поштовање за Милана, заиста ријетко добар и поштен човјек, али управо то на крају и доведе до краја политичке каријере. Звучи чудно, али лоше понашање је готово увијек добра политика, поштење и фер плеј ти кад тад дођу главе. Заслуга? ех шта то би, гдје се то још поштује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

28.02.2019 09:10

Хм, да се умјесто те плате одрекао начелничке плате уштеда би била још већа.

Name

Реално

28.02.2019 09:46

Не треба бити циничан, одрекао се човјек своје плате. Чега се одричу овдашњи, узимају нам из уста, раде шта хоће, колико хоће, задужују чукунунучад? Они су милионери, већина нема за голо преживљавање... Да је бар мали дио политицара овако поштен и скроман, не би деценијама орали дно.

Name

Гого

28.02.2019 11:06

Тако се десило слично и у Трнову код Сарајева ако се сијећате око 2017,снсд је потрошио пола милиона марака и заједно са сда ударио на начелника и одбор СДС а на неке нормалне људе који су чак и основали пар предузећа и запослили доста младих људи, знам да је Гаговић био кандидат снсд а и да је прије кандидатуре требао да иде у затвор због утаје и проневјере новца од српских шума гдје је обављао функцију заменика Ристе Марића, сретно докторе али да Бог да ови купују сваки глас

Name

Ре

28.02.2019 08:49

Дзаба му сто је постен па и да носи златна јаја.Ниси у снсд и немас сансе.Рекао је водја нас да це бити тако.Никакво цудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

28.02.2019 22:17

Срби висе нису народ постао је Свјетска протистутка.Ко мозе нека иде и нека се не окреце.

Name

Човјек

28.02.2019 08:54

Одмјерен, културан и човјек свјестан себе, без уобичајене политичке сујете. Изјаве су му с мјером, без болесних претензија за више нивое власти и богаћења, што је карактеристика већине данашњих политичара. Заслужује мјесто предсједника СДС-а, да му врати достојанство, да га усмјери у правом правцу, али без папака у залету, који су се већ сами одали. Подршка смјерном и културном човјеку, који заслужује сваку похвалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

28.02.2019 08:55

Интелигенција се мјери са хуманосцу. Пристојан цовјек неце двије плате из будјета и води рацуна о својим градјанима који су у незавидној ситуацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊКА

28.02.2019 09:13

Народе Теслића уразумите се и препознајте правог човјека доброг доктора. Немојте бити као Требињци и Добојлије. Угледај те се на Рудо. Доктор Милићевић до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

28.02.2019 09:53

Сви против опозива. Цовјек Теслица, цовјек за Теслиц. Докторе уз тебе смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

28.02.2019 09:54

Милан Милицевиц-Теслиц зна засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

28.02.2019 09:58

свака цаст доктору милицевицу дрзисе право хипократове заклетве некага бог награди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.02.2019 10:26

Требало је прије објавити, откуд сад нако толико година да се објављује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрицанин

28.02.2019 11:04

Ред је био да тако уради јер му је зена истовремено примала плату и у Дому здравља и у Дјецијем вртицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М Р

28.02.2019 11:56

Народ кад влада својим умом, препознају постене и способне особе. Овај цовек је и перевисе добар. Данасњој политици овакви нарушавају РС издајници. Код политицара предност имају подобни, то јест ко се упуста у криминал, па да они могу уцјењиват и манипулисат док су на власти. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

КиГо

28.02.2019 22:38

Овај цовјек заслузује сваки респект и као доктор и као политицар.Надам се да Теслицани имају оци а и храбрости да се одупру Богданицевом манипулисању и да дају подрску и глас за др.Милицевица

ОДГОВОРИТЕ