Bez naknade obavljao preglede

Načelnik Miličević kao ljekar volonter odrekao se naknade u istom iznosu za prethodnih pet godina, čime su u Domu zdravlja Teslić ušteđena sredstva od oko 60. 000 KM koja su svakako doprinijela da se preusmjere u druge korisne svrhe, poput nabavke saniteta i medicinske opreme i slično.

Republika Srpska 28.02.2019 | 09:24
Bez naknade obavljao preglede
Specijalista neurolog dr Milan Miličević prije izbora za načelnika opštine Teslić radio je više od 20 godina kao ljekar u teslićkom Domu zdravlja „Sveti Sava“, dugo kao doktor porodične medicine u timu porodične medicine sa najvećim brojem pacijenata, ali i kao specijalista neurolog.

Stupanjem na dužnost načelnika opštine Teslić u novembru 2012. godine, iz osjećaja ljudske brige i profesionalne odgovornosti prema svojim pacijentima, dr Miličević nastavlja bez naknade, to jest volonterski da obavlja preglede pacijenata kao specijalista neurolog svake srijede u teslićkom Domu zdravlja.

Volonterski rad doktora Miličevića trajao je pet godina njegovog mandata, a u zadnjih godinu dana, kako se u Skupštini opštine Teslić obrazovala nova skupštinska većina predvođena SNSD-om, koja je na sve načine pokušavala da opstruiše rad načelnika u svim oblastima, tako je i nezakonitim smjenama rukovodstva Doma zdravlja u Tesliću počela opstrukcija načelnika Miličevića i u svojstvu doktora volontera – neurologa specijaliste, što je kulminiralo potpunim onemogućavanjem njegovog dobrovoljnog rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Umjesto dr Milana Miličevića, koji je radio besplatno, nezakonito imenovano rukovodstvo Doma zdravlja u Tesliću dovodi jednom sedmično doktora specijalistu neurologa iz Doboja, uz naknadu od oko 1.000 KM.

To praktično znači da se načelnik Miličević kao ljekar volonter odrekao naknade u istom iznosu za prethodnih pet godina, čime su u Domu zdravlja Teslić ušteđena sredstva od oko 60.000 KM koja su svakako doprinijela da se preusmjere u druge korisne svrhe, poput nabavke saniteta i medicinske opreme i slično.

I u ovom primjeru je jasan domaćinski odnos prema javnim ustanovama, koje od dolaska načelnika Miličevića na čelo opštine redom posluju pozitivno i mogu da služe kao uzor svim javnim ustanovama u Republici Srpskoj, a koje velikom većinom grcaju u dugovima.

Poseban uzor je Dom zdravlja koji je sopstvenim sredstvima i bez pomoći ministarstva zdravlja uložio preko milion i po KM u rekonstrukciju zdravstvenih objekata i nabavku nove opreme, a u isto vrijeme na računu sa 31.12.2017. godine sačuva oko milion i po KM.

S obzirom da je nezakonitim smjenama u Domu zdravlja u zadnjih godinu dana jasan drastičan pad prihoda, kao i pad kvaliteta pružanja usluga, a slično i u drugim javnim ustanovama u kojima su izvršene nezakonite smjene, isto tako je jasno u kojem pravcu ide i kakav je motiv interesne grupe nekolicine pojedinaca iz SNSD-a da se pokretanjem procedure opoziva načelnika opštine Teslić domognu i opštinskog budžeta.

Građani 3. marta na referendumu glasom „PROTIV“ opoziva odlučuju ne samo o tome da li je Milan Miličević kao načelnik svojim radom opravdao poziciju načelnika i da li treba na njoj da ostane kao dobar domaćin, ljekar i dokazani humanista kojem ta funkcija nije potrebna za ličnu egzistenciju, nego i to da li će dozvoliti da opštinu Teslić preuzmu oni koji nisu dobri domaćini i koji se širom Republike Srpske prema javnom dobru građana ne odnose odgovorno i domaćinski, već nemilosrdno i bahato troše i raskućavaju Republiku Srpsku.

(BN)
  

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

narod

28.02.2019 09:32

Pa ovakav čovjek ne valja dodiku i njegovoj bagri. Narode Teslića sačuvajte doktora on radi za vas ! pljunem vlasti u facu,svima redom!

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2019 09:38

naravno da ne valja. Narod voli lopove. Sad kad im Bogdanic dodje i pocne usi zavrtati.

Name

TORRO

28.02.2019 09:42

DRAGAN BOGDANIĆ, BIVŠI MINISTAR ZDRAVLJA TROŠI MILIONE DA OBORI VLAST SDS U TESLIĆU... I DA SMJENI JEDINOG STRUČNOG, OZBILJNOG, REALNOG I POŠTENOG POLITIČARA U ŽALOSNOJ KADROVSKOJ GALERIJI POSRNULOG SDS-a. GRAĐANI TESLIĆA TREBAJU DA ODBRANE SVOG NAČELNIKA OPŠTINE.... TO JE NEOPHODNO DA SE KRENE U OSLOBAĐANJE REPUBLIKE

Name

...RE

28.02.2019 10:03

Ovog čovjeka znam samo sa Tv-a i djeluje mi relativno normalan čovjek i političar, nisam čuo da je imao nekih afera ali s obzirom da kod nas prolaze samo nenormalni,...ništa me ne bi čudilo i da ga opozovu rafalnim napadima snsd-a i svjih priperaka!

Name

Deki

28.02.2019 09:39

Poštovanje za Milana, zaista rijetko dobar i pošten čovjek, ali upravo to na kraju i dovede do kraja političke karijere. Zvuči čudno, ali loše ponašanje je gotovo uvijek dobra politika, poštenje i fer plej ti kad tad dođu glave. Zasluga? eh šta to bi, gdje se to još poštuje...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

28.02.2019 10:10

Hm, da se umjesto te plate odrekao načelničke plate ušteda bi bila još veća.

Name

Realno

28.02.2019 10:46

Ne treba biti ciničan, odrekao se čovjek svoje plate. Čega se odriču ovdašnji, uzimaju nam iz usta, rade šta hoće, koliko hoće, zadužuju čukununučad? Oni su milioneri, većina nema za golo preživljavanje... Da je bar mali dio politicara ovako pošten i skroman, ne bi decenijama orali dno.

Name

Gogo

28.02.2019 12:06

Tako se desilo slično i u Trnovu kod Sarajeva ako se sijećate oko 2017,snsd je potrošio pola miliona maraka i zajedno sa sda udario na načelnika i odbor SDS a na neke normalne ljude koji su čak i osnovali par preduzeća i zaposlili dosta mladih ljudi, znam da je Gagović bio kandidat snsd a i da je prije kandidature trebao da ide u zatvor zbog utaje i pronevjere novca od srpskih šuma gdje je obavljao funkciju zamenika Riste Marića, sretno doktore ali da Bog da ovi kupuju svaki glas

Name

Re

28.02.2019 09:49

Dzaba mu sto je posten pa i da nosi zlatna jaja.Nisi u snsd i nemas sanse.Rekao je vodja nas da ce biti tako.Nikakvo cudo.

ODGOVORITE
Name

Nenad

28.02.2019 23:17

Srbi vise nisu narod postao je Svjetska protistutka.Ko moze neka ide i neka se ne okrece.

Name

Čovjek

28.02.2019 09:54

Odmjeren, kulturan i čovjek svjestan sebe, bez uobičajene političke sujete. Izjave su mu s mjerom, bez bolesnih pretenzija za više nivoe vlasti i bogaćenja, što je karakteristika većine današnjih političara. Zaslužuje mjesto predsjednika SDS-a, da mu vrati dostojanstvo, da ga usmjeri u pravom pravcu, ali bez papaka u zaletu, koji su se već sami odali. Podrška smjernom i kulturnom čovjeku, koji zaslužuje svaku pohvalu.

ODGOVORITE
Name

p

28.02.2019 09:55

Inteligencija se mjeri sa humanoscu. Pristojan covjek nece dvije plate iz budjeta i vodi racuna o svojim gradjanima koji su u nezavidnoj situaciji.

ODGOVORITE
Name

ТРЕБИЊКА

28.02.2019 10:13

Народе Теслића уразумите се и препознајте правог човјека доброг доктора. Немојте бити као Требињци и Добојлије. Угледај те се на Рудо. Доктор Милићевић до побједе.

ODGOVORITE
Name

Teslic

28.02.2019 10:53

Svi protiv opoziva. Covjek Teslica, covjek za Teslic. Doktore uz tebe smo!

ODGOVORITE
Name

Milos

28.02.2019 10:54

Milan Milicevic-Teslic zna zasto.

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

28.02.2019 10:58

svaka cast doktoru milicevicu drzise pravo hipokratove zakletve nekaga bog nagradi

ODGOVORITE
Name

Milan

28.02.2019 11:26

Trebalo je prije objaviti, otkud sad nako toliko godina da se objavljuje.

ODGOVORITE
Name

Modricanin

28.02.2019 12:04

Red je bio da tako uradi jer mu je zena istovremeno primala platu i u Domu zdravlja i u Djecijem vrticu.

ODGOVORITE
Name

M R

28.02.2019 12:56

Narod kad vlada svojim umom, prepoznaju postene i sposobne osobe. Ovaj covek je i perevise dobar. Danasnjoj politici ovakvi narušavaju RS izdajnici. Kod politicara prednost imaju podobni, to jest ko se upusta u kriminal, pa da oni mogu ucjenjivat i manipulisat dok su na vlasti. .

ODGOVORITE
Name

KiGo

28.02.2019 23:38

Ovaj covjek zasluzuje svaki respekt i kao doktor i kao politicar.Nadam se da Teslicani imaju oci a i hrabrosti da se odupru Bogdanicevom manipulisanju i da daju podrsku i glas za dr.Milicevica

ODGOVORITE