Бразилска ревија фудбала: Брзина, дриблинг, бурек за Пикеа...

Винисијус подсетио на Денилсона, а требало је на Роналда! Феноменални потези младог Бразилца, али без конкретног учинка!

Фудбал 28.02.2019 | 16:45
Бразилска ревија фудбала: Брзина, дриблинг, бурек за Пикеа...
Све је то део фудбалског сазревања...

Винисијус Жуниор из меча у меч показује зашто је Реал за њега као малолетног тинејџера платио невероватних 60.000.00 евра и учинио га најскупљим дететом у историји фудбала. Бразилска магија станује у тим ногама, то је неоспорно. Али за успех у Европи му магија неће бити довољна. Мораће да научи како да квалитет преточи у конкретан учинак голова и асистенција. Да га европски фудбал једног дана не би памтио као скупоценог промашаја попут његовог славног сународника Денилсона...

Барселонини дефанзивци вечерас нису могли Винисијуса ни ласом да ухвате. Каснили су и по два, три корака, али су имали среће да млади Бразилац у завршници није успевао да материјализује неки од својих сјајних потеза.

У 18. минуту је имао сјајну шансу, али је из добре позиције шутирао високо преко гола.

Само пет минута касније се није добро снашао после гужве испред гола Барсе и шутирао је у Тер Штегена.

Потом је у стопостотоној шанси оклевао, споро реаговао и дозволио Ленглеу да га изблокира пре него што је Бенземи сервирао зицер. 

У 38. минуту је још једном слабо реаговао на центрашут Регилона и шутирао преко гола.

Није имао ни среће после сат времена игра да упише асистенцију после сјајног продора и центаршута. Регилон је гађао главом, али је Тер Штеген опет феноменално интервенисао. 

Најбољи потез меча је направио у 68. минуту када се са центра сјурио пред гол Барсе, послао Пикеа „по бурек“, али му је Семедо уклизао и закачио лопту довољно да је пошаље у корнер... Два минута касније је Барса са 2:0 преломила питање победника.

Винисијус Жуниор је доведен да замени Кристијана Роналда. Из оваквих шанси би Роналдо дао макар два или три гола. Али Винисијусу је тек 18 година и сви ови промашаји иду на рачун његовог сазревања. Вечерас су скупо коштали.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар