Brazilska revija fudbala: Brzina, dribling, burek za Pikea...

Vinisijus podsetio na Denilsona, a trebalo je na Ronalda! Fenomenalni potezi mladog Brazilca, ali bez konkretnog učinka!

Fudbal 28.02.2019 | 16:45
Brazilska revija fudbala: Brzina, dribling, burek za Pikea...
Sve je to deo fudbalskog sazrevanja...

Vinisijus Žunior iz meča u meč pokazuje zašto je Real za njega kao maloletnog tinejdžera platio neverovatnih 60.000.00 evra i učinio ga najskupljim detetom u istoriji fudbala. Brazilska magija stanuje u tim nogama, to je neosporno. Ali za uspeh u Evropi mu magija neće biti dovoljna. Moraće da nauči kako da kvalitet pretoči u konkretan učinak golova i asistencija. Da ga evropski fudbal jednog dana ne bi pamtio kao skupocenog promašaja poput njegovog slavnog sunarodnika Denilsona...

Barselonini defanzivci večeras nisu mogli Vinisijusa ni lasom da uhvate. Kasnili su i po dva, tri koraka, ali su imali sreće da mladi Brazilac u završnici nije uspevao da materijalizuje neki od svojih sjajnih poteza.

U 18. minutu je imao sjajnu šansu, ali je iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Samo pet minuta kasnije se nije dobro snašao posle gužve ispred gola Barse i šutirao je u Ter Štegena.

Potom je u stopostotonoj šansi oklevao, sporo reagovao i dozvolio Lengleu da ga izblokira pre nego što je Benzemi servirao zicer. 

U 38. minutu je još jednom slabo reagovao na centrašut Regilona i šutirao preko gola.

Nije imao ni sreće posle sat vremena igra da upiše asistenciju posle sjajnog prodora i centaršuta. Regilon je gađao glavom, ali je Ter Štegen opet fenomenalno intervenisao. 

Najbolji potez meča je napravio u 68. minutu kada se sa centra sjurio pred gol Barse, poslao Pikea „po burek“, ali mu je Semedo uklizao i zakačio loptu dovoljno da je pošalje u korner... Dva minuta kasnije je Barsa sa 2:0 prelomila pitanje pobednika.

Vinisijus Žunior je doveden da zameni Kristijana Ronalda. Iz ovakvih šansi bi Ronaldo dao makar dva ili tri gola. Ali Vinisijusu je tek 18 godina i svi ovi promašaji idu na račun njegovog sazrevanja. Večeras su skupo koštali.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar