ИТА - Куп: Боговски фудбал на Франкију!

Спектакл у Фиренци! Шест голова у дуелу Фиорентине и Аталанте у полуфиналу Купа Италије.  Аталанта ударала, Муријел и Кјеза сачували Виолу! Прелеп први меч полуфинала купа и реми (3:3), после којег нас чека ватрени реванш!

Фудбал 27.02.2019 | 23:31
ИТА - Куп: Боговски фудбал на Франкију!
Какав фудбал у Фиренци, каква, бре, утакмица. Верујемо да не постоји клуб чије су утакмице постали спектакл са много голова као што је то Виола. У реду, има и оних тренера који ће у томе наћи ману јер не воле да примају голове, али вечерашњи куп окршај између Фиорентине и Аталанте био је првокласни спектакл за све искрене љубитеље фудбала.

Шест голова, мноштово лепих потеза, два вођства Аталанте и после свега реми - 3:3 (2:2). И фантастична најава реванша који се игра тек 24. парила у Бергаму, а који ће, гарантујемо, бити подједнако добар, ако не и бољи.

Жалиће у редовима Аталанте за пропуштеном приликом да се после првог меча врате кући с великим капиталом. А могли су. Посебно јер су после фантастичног почетка за само два минута стигли до велике предности од два гола. Стрелци су били Папу Гомез у 16. и Марио Пашалић у 18. минуту, а оба пута асистент им је био инспирисани Словенац Иличић. Помогла је у оба наврата гостима и неспретна одбрана домаћина која је морала боље да реагује, али и гости су пуцали из свих оруђа.

Ипак, знало се некако да Фиорентина неће пропустити прилику да одговори гостима (само да ухвати дах), а после изједначене игре средином другог дела стигао је и тај одговор. Федерико Кјеза "опљачкао" је гостујућег штопера Паломина и ушетао се у гол у 33. минуту, а само који тренутакл касније и Марко Бенасије вратио меч на почетак. Искусни Итлаијан сјајно је реаговао на пас фантастично Луиса Муријела и изазвао екстазу код навијача Фиорентине.

Иско су многи очекивали пад темпа после паузе, испоставило се да смо у наставку гледали још бољи фудбал. Отворено, на обе стране, као да се игра рукомет, ниједни ни други нису марили на голове у гостима и остале куп пропозиције. Опет је Аталанта ударила прва, овај пут преко Холанђанина Мартена Де Рона који је у 58. минуту обрадовао гостујућу публику.

Али, какав би ово меч био да Виола опет није узвратила. Не би то било то. И поново је као пре неколико дана против Интера спасилац био сјајни Луис Муријел. И овај пут Колумбијац се лепо снашао у ситуацији када му је маестрални Кјеза асистирао и поатавио коначних 3:3 у 79. минуту.

Истина, мало је фалило да Аталанта и трећи пут на мечу дође до предности, вероватно и до победе, али је Ханс Хатебур погодио само пречку у 93. минуту!

У првом полуфиналном дуелу Купа Италије између Лација и Милана публика на Олимпику није видјела поготке.

Вечерас, много више среће за гледаоце на стадиону "Артемио Франки" у Фиренци.

А, задовољнији могу бити гости из Бергама.

ФИОРЕНТИНА - АТАЛАНТА 3:3 (2:2)
/Кијеза 33, Бенаси 36, Муријел 79 - Гомез 16, Пашалић 18, Де Рон 58/

Већ након 18 минута игре гости су имали два гола предности, првенствено захваљујући фантастичном Јосипу Иличићу.

Бивши фудбалер Фиорентине се сјајно пробио до шеснаестерца и "подвалио" лопту за Алехандра Гомеза који је у мајсторски пребацио Албона Лафонта. Само двије минуте касније, поново сјајна асистенција Иличића, овај пут за сигурну реализацију Марија Пашалића.

Али, након петнаест минута игре повратак Фиорентине.

Домаћи навијачи су пред почетак меча предивном кореографијом одали почаст свом бившем капитену Давидеу Асторију који је трагично преминуо 4. марта прошле године прије првенствене утакмице своје Фиорентине у Удинама.

Федерико Кијеза је Паломину украо лопту на средини терена, потом Аргентинцу показао колико је брз, али и Етриту Бериши колико је прецизан погодивши даљи угао у 33. минуту.

У 36. поравнање!

Луис Муријел је уз доста среће пронашао у шеснаестерцу пронашао Марка Бенасија, који је без оклијевања ухватио волеј и погодио даљи угао.

На крилима сјајне завршнице првог полувремена "Виола" је у други дио ушла са много више самопуздања и доста боље стајала на терену, али је у вођство поново дошла Аталанта.

Албон Лафонт је у 58. минуту лопту након центаршута боксовао ниско и по средини, а на ивици шеснаестерца спреман је чекао Мартен де Рон и послао праву ракету у горњи лијеву угао.

Стефано Пиоли је у посљедњих десет минута на терен послао Ђованија Симеонеа и заиграо са три нападача што му је донијело ново поравнање.

Управо је Аргентинац украо лопту на средини терена, а ечерас веома расположени Кијеза се поново пробио по десној страни и на другој стативи пронашао усамљеног Муријела који је у 79. минуту поставио коначних 3:3.

Аталанта је до краја имала велику прилику да дође до побједе, али је ударац Хатемура у надокнади времена погодио оквир гола..

Реванши у Милану и Бергаму су на програму 24. и 25. априла, док ће финале бити одиграно 15. маја на стадиону "Олимпико" у Риму.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар