ITA - Kup: Bogovski fudbal na Frankiju!

Spektakl u Firenci! Šest golova u duelu Fiorentine i Atalante u polufinalu Kupa Italije.  Atalanta udarala, Murijel i Kjeza sačuvali Violu! Prelep prvi meč polufinala kupa i remi (3:3), posle kojeg nas čeka vatreni revanš!

Fudbal 27.02.2019 | 23:31
ITA - Kup: Bogovski fudbal na Frankiju!
Kakav fudbal u Firenci, kakva, bre, utakmica. Verujemo da ne postoji klub čije su utakmice postali spektakl sa mnogo golova kao što je to Viola. U redu, ima i onih trenera koji će u tome naći manu jer ne vole da primaju golove, ali večerašnji kup okršaj između Fiorentine i Atalante bio je prvoklasni spektakl za sve iskrene ljubitelje fudbala.

Šest golova, mnoštovo lepih poteza, dva vođstva Atalante i posle svega remi - 3:3 (2:2). I fantastična najava revanša koji se igra tek 24. parila u Bergamu, a koji će, garantujemo, biti podjednako dobar, ako ne i bolji.

Žaliće u redovima Atalante za propuštenom prilikom da se posle prvog meča vrate kući s velikim kapitalom. A mogli su. Posebno jer su posle fantastičnog početka za samo dva minuta stigli do velike prednosti od dva gola. Strelci su bili Papu Gomez u 16. i Mario Pašalić u 18. minutu, a oba puta asistent im je bio inspirisani Slovenac Iličić. Pomogla je u oba navrata gostima i nespretna odbrana domaćina koja je morala bolje da reaguje, ali i gosti su pucali iz svih oruđa.

Ipak, znalo se nekako da Fiorentina neće propustiti priliku da odgovori gostima (samo da uhvati dah), a posle izjednačene igre sredinom drugog dela stigao je i taj odgovor. Federiko Kjeza "opljačkao" je gostujućeg štopera Palomina i ušetao se u gol u 33. minutu, a samo koji trenutakl kasnije i Marko Benasije vratio meč na početak. Iskusni Itlaijan sjajno je reagovao na pas fantastično Luisa Murijela i izazvao ekstazu kod navijača Fiorentine.

Isko su mnogi očekivali pad tempa posle pauze, ispostavilo se da smo u nastavku gledali još bolji fudbal. Otvoreno, na obe strane, kao da se igra rukomet, nijedni ni drugi nisu marili na golove u gostima i ostale kup propozicije. Opet je Atalanta udarila prva, ovaj put preko Holanđanina Martena De Rona koji je u 58. minutu obradovao gostujuću publiku.

Ali, kakav bi ovo meč bio da Viola opet nije uzvratila. Ne bi to bilo to. I ponovo je kao pre nekoliko dana protiv Intera spasilac bio sjajni Luis Murijel. I ovaj put Kolumbijac se lepo snašao u situaciji kada mu je maestralni Kjeza asistirao i poatavio konačnih 3:3 u 79. minutu.

Istina, malo je falilo da Atalanta i treći put na meču dođe do prednosti, verovatno i do pobede, ali je Hans Hatebur pogodio samo prečku u 93. minutu!

U prvom polufinalnom duelu Kupa Italije između Lacija i Milana publika na Olimpiku nije vidjela pogotke.

Večeras, mnogo više sreće za gledaoce na stadionu "Artemio Franki" u Firenci.

A, zadovoljniji mogu biti gosti iz Bergama.

FIORENTINA - ATALANTA 3:3 (2:2)
/Kijeza 33, Benasi 36, Murijel 79 - Gomez 16, Pašalić 18, De Ron 58/

Već nakon 18 minuta igre gosti su imali dva gola prednosti, prvenstveno zahvaljujući fantastičnom Josipu Iličiću.

Bivši fudbaler Fiorentine se sjajno probio do šesnaesterca i "podvalio" loptu za Alehandra Gomeza koji je u majstorski prebacio Albona Lafonta. Samo dvije minute kasnije, ponovo sjajna asistencija Iličića, ovaj put za sigurnu realizaciju Marija Pašalića.

Ali, nakon petnaest minuta igre povratak Fiorentine.

Domaći navijači su pred početak meča predivnom koreografijom odali počast svom bivšem kapitenu Davideu Astoriju koji je tragično preminuo 4. marta prošle godine prije prvenstvene utakmice svoje Fiorentine u Udinama.

Federiko Kijeza je Palominu ukrao loptu na sredini terena, potom Argentincu pokazao koliko je brz, ali i Etritu Beriši koliko je precizan pogodivši dalji ugao u 33. minutu.

U 36. poravnanje!

Luis Murijel je uz dosta sreće pronašao u šesnaestercu pronašao Marka Benasija, koji je bez oklijevanja uhvatio volej i pogodio dalji ugao.

Na krilima sjajne završnice prvog poluvremena "Viola" je u drugi dio ušla sa mnogo više samopuzdanja i dosta bolje stajala na terenu, ali je u vođstvo ponovo došla Atalanta.

Albon Lafont je u 58. minutu loptu nakon centaršuta boksovao nisko i po sredini, a na ivici šesnaesterca spreman je čekao Marten de Ron i poslao pravu raketu u gornji lijevu ugao.

Stefano Pioli je u posljednjih deset minuta na teren poslao Đovanija Simeonea i zaigrao sa tri napadača što mu je donijelo novo poravnanje.

Upravo je Argentinac ukrao loptu na sredini terena, a ečeras veoma raspoloženi Kijeza se ponovo probio po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao usamljenog Murijela koji je u 79. minutu postavio konačnih 3:3.

Atalanta je do kraja imala veliku priliku da dođe do pobjede, ali je udarac Hatemura u nadoknadi vremena pogodio okvir gola..

Revanši u Milanu i Bergamu su na programu 24. i 25. aprila, dok će finale biti odigrano 15. maja na stadionu "Olimpiko" u Rimu.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar