ШПА - Куп: Суарес понизио Реал, Барса у финалу!

Фудбалери Барселоне убедљиво су савладали Реал Мадрид 3:0 на Сантјаго Бернабеуу и пласирали сеу финале Купа краља.  Модрић узалуд вукао Месија, 0:3 у Мадриду! Чудно, али Реал није фудбалски надигран у "Ел класику", иако је убедљиво поражен. Тачније, није био надигран до уласка Бејла у игру. Барса у суботу пред историјском приликом. . .  Суровост Ел Класика: Реал нападао и промашивао, Пистолеро пунио! Дембеле показао Винисијусу шта је одрастање! Превисок резултат, Барса иде у финале. . .

Фудбал 27.02.2019 | 23:24
ШПА - Куп: Суарес понизио Реал, Барса у финалу!
У првом мечу на Камп Ноуу је било 1:1, па је Барса постала први тим у историји такмичења који ће шести пут у низу играти финале.

Барселона је до велике победе у 274. "Ел Класику" стигла са два гола Луиса Суареса и аутоголом Рафаела Варана.

Барса сада чека расплет другог полуфинала. Бетис и Валенсија су у првом мечу играли 2:2 у Севиљи. Реванш на Местаљи је у четвртак увече.

Нема сумње да нас наредних дана чекају разне вести са Бернабеуа. Видећемо да ли ће Сантјаго Солари задржати свој посао.

Каталонци су током већег дела меча диктирали ритам игре, али је Реал био знатно опаснији.

У првом полувремену сјајне шансе су пропустили Бензема и Винисијус, Француз не користи нову на старту другог, након чега је уследила казна.

Сјајно је одиграо на левој страни Алба и преварио Карвахала, пронашао је у казненом Дембелеа који из прве одиграва повратну до Луиса Суареса, који рутински тресе мрежу иза леђа немоћног Наваса (0:1).

Реал појачава притисак, низ сјајних акција Мадриђана, али Крос промашује цео гол, а потом Тер Штеген сјајним одбранама зауставља покушаје Регилона и Винисијуса.

Врло брзо је уследила нова казна, још суровија, два гола Барсе за три минута и крај свих нада за домаћина.

Меч је преломљен у 69. минуту. Дембеле је за длаку избегао офсајд на десној страни терена, брзо је послао лопту по зељи кроз петерац на другу стативу, а тамо је Рафаел Варан је у дуелу са Суаресом преусмерио лопту у свој гол и вероватно послао Каталонце у финале (0:2).

Навијачи Реала нису стигли ни да се опораве од овог гола, а уследио је нови шок за трибине.

Суарес је у казненом праварио Каземира који га је нагазио, судија Санчес оправдано показује на белу тачку! Уругвајац узима лопту и понижава домаћина, "Пањенком" је преварио Наваса за апсолутну тишину на Бернабеуу (0:3).

Сјајан меч, врхунски фудбал, тензија на граници, чудно суђење и луд резултат! 

Реал Мадрид није био ни за нијансу лошији ривал од љутог ривала, чак је имао више прилика и играо боље, али Барса је усред Мадрида победила са бруталних 3:0 и отишла у финале Купа краља. Имала је укупно два шута у оквир гола, а три пута је Навас вадио лопту из мреже. 

Оних 1:1 са Камп Ноу из првог меча полуфинала, на крају нису били никакав капитал Реалу који је сурово кажњен за гомилу промашаја. Чак ни Лео Меси није морао да одигра неку посебну партију. Били су довољниЛуис Суарез и Усман Дембеле. Урадили су оно што Винисијус Жуниор и Карим Бензема нису на другој страни. Ко није гледао утакмицу, а види само висок резултат на крају, тешко ће поверовати какав је однос снага био на терену. Реал је могао да води 3:0, али је на крају нокаутиран са 0:3. Не може се рећи да је Барса незаслужено славила. Далеко од тога. Само је искористила шансе које су јој се указале. Каталонци имају убитачнији напад од Краљевића...  

Није било неких посебних изненађења у саставима. Солари је остао при ставу да Регилон и Васкез имају предност у односу на Марсела и Бејла, Навас је наставио да брани у купу уместо Куртое, остатак тима је био из генерације која влада Европом већ три године…

И Валверде је извео скоро најјачи састав Барселоне. Једино изненађење је био Серђи Роберто у везном реду уместо недовољно опорављеног Артура који се нашао на клупи. Трозубац Меси – Суарез – Дембелеје опет заиграо заједно, Кутињо је остао на клупи.

Барса је играчки деловала јаче, али је у првом полувремену била потпуно инфериорна. Судија СанчезМартинез је пустио нешто оштрију игру која је више одговарала домаћима на средини терена и Реал је дириговао утакмицом. Меси је често морао да се враћа на своју половину по лопту, није успевао да уђе у шансу, Дембеле је такође био нешто повученији док је Суарез у шпицу био потпун одсечен.

Реал је све перфектно одрадио у првих 45 минута осим што није постигао гол. А ,могао је… У више наврата! И дебело ће жалити за промашеним шансама. Пре свих Винисијус Жуниор. Бразилац је вечерас био неухватљив заНелсона Семеда и све остале фудбалере Барселоне. Развалио је Барсин десни бок, понекад ни двојица нису били довољни да га испрате. Показао је да са лоптом може све, али ће на реализацији морати још много да проади.

Два пута је Бразилац из сјајних позиција шутирао преко гола. Још два два пута га ја заустављао Тер Штегенсјајним одбранама. Била је ту и једна сумњива ситуација када је Винисијус пао после дуела са Семедом у шеснаестерцу Барсе, али Мартинез Санчез није ни желео да консултује ВАР. Приде је Тер Штеген одбранио и зицер Карима Бенземе са десетак метара. Реал је могао макар два или три гола да постигне у првом полувремену…

Барса није имала скоро ништа. Меси је био далеко од гола и сјајно чуван, једина два опасна напада Барселоне су добрим интервенцијама пресекли Регилон и Варан када је лопта могла да дође у стопостотону шансу. Неписано фудбалско правило о казни за промашене шансе је Реал жестоко осетио на својој кожи у другом полувремену. Казна је била брутална...

После само пет минута игре у другом полувремену, Дембеле је невероватно лако претрчао вечерас лошег Карвахала и асистирао на петерац где је Луис Суарез био бржи од Реалових штопера и хируршки прецизно је из прве погодио угао Навасовог гола. Ништа ту није могао Костариканац...

Ни примљени гол није посекао Реал и Винисијуса који су наставили да нападају. Тер Штеген је спектакуларном парадом зауставио шут Регилона за изједначење. Пре тога је Барса можда оштећена и за пенал надРакитићем после старта Рамоса, али ни овога пута судија није консултовао ВАР.

Реал је наставио да атакује, а Винисијус је спектакуларним продором са центра игралишта још једном дигао публику на ноге. Потпуно је слудео Семеда и Пикеа којег је “послао по бурек”, али је шут изблокиран да не заврши у голу.

И опет је уследила сурова казна… Оно што Винисијус вечерас није радио, његов пандан у Барселони јесте.Усман Дембеле је још једном побегао, за милиметар избегао офсајд замку и овога пута са десног крила убацио на петерац. Варан је убацио лопту у сопствену мрежу, али да то није урадио он, свакако би урадиоСуарез којем је Француз скинуо лопту са копачке.

“Украдени” гол је Уругвајац врло брзо надокнадио. Каземиро га је у 73. минуту тако нагазио у шесанестерцу да ни опуштени судија Мартинез Санчез овога није могао да превиди такав пенал. Ел Пистолеро је дозволио себи и мало безобразлука па је “пањенком” са беле тачке ставио тачку на убедљиву победу Барсе, дебакл Реала и пласман Каталонаца у финале.

Последњих двадесетак минута су били чисто одрађивање посла. Реал је био психички убијен, Барса презадовољна. Шесту годину заредом је ушла у финале Купа краља, а последњи пораз је доживела у финалу 2014. године.  Истовремено је направила феноменалну увертиру за првенствени Ел Класико у суботу. Изједначила се са Реалом по броју победа у међусобним дуелима први пут после 2012 година и сада обоје имају по 95 тријумфа. У суботу може да крене у шетњу ка дуплој круни ако понови вечерашње издање... 

У реваншу полуфинала Купа краља пред 80.000 људи на трибинама "Сантијаго Бернабеуа":

Реал Мадрид - Барселона 0:3 (0:0).

"Краљевићи" су 6. фебруара на "Камп ноу" стадиону повели у 6. минуту голом Лукаса Васкеза и били близу другог поготка, у чему нису успели, па их је Малком казнио у 57. минуту и понудио саиграчима бољи резултат пред реванш ове среде увече у престоници.

Испоставило се после нових 90 минута да је и наредна три гола постигла "Блауграна", од чега два Луис Суарез, за укупних 1:4 за шампиона пред нови "Ел класико" заказан већ за суботу, 2. март у 20.45. Овог пута у Примери.

Уколико би момци тренера Ернестеа Валвердеа поново победили на стадиону највећег ривала, први пут у историји овог ривалитета клубови би били поравнати у међусобном скору - и у Ла Лиги: 72-34-72 и укупно: 95-51-95.

До тада, екипа тренера Сантијага Соларија мораће да размисли како је доживела нови резултатски дебакл пред својим навијачима, а да фудбалски није надиграна - бар не до уласка Гарета Бејла у игру уместо неуморног Лукаса Васкеза. Осетио је Солари тада, у 68. минуту, да је његовој једанаесторки потребно освежење у свеопштој иницијативи према голу Марк-Андреа тер Штегена, међутим испоставило се да је у првој акцији после уласка Велшанина на терен "севнула" контра Барселоне коју је "завршио" Рафаел Варан неспретном интервенцијом пред Кејлором Навасом и болним аутоголом за 0:2.

Игра и самопоуздање екипе Реала, делом и због тога што је Бејлова "ноншаланција" претходила Варановој неспретности, распали су се на ситне комаде, после чега се само чекао трећи гол гостију, а стигао је после помало бизарног фаула Луке Модрића над расположеним Месијем, због чега је Хозе Санчез без размишљања показао на белу тачку.

Меси је допустио Суарезу да преузме одговорност, а овај "паненком" поентирао за коначних 0:3, иако је при резултату 0:0 Реал Мадрид пропустио неколико одличних шанси, пре свих "мали" Винисијус Жуниор, који је вечерас одиграо * пазите ово * 100. званичну утакмицу у каријери, а и даље има 18 година.

Његов продор у казнени простор Барселоне завршен је чистим прекршајем за једанаестерац у првом полувремену, али је Санчез тада остао "нем", штавише - није ни затражио ВАР асистенцију. Бразилски "вундеркинд" се потом ушетао дриблинзима до петерца Барселоне, "лажњаком" послао Ђерара Пикеа "у Јапан", али врхом копачке није успео да савлада Тер Штегена. Оно што јесте успео је да тренера Соларија убеди како је потребна офанзивна измена, а када се она догодила - све се променило у неколико минута...

Реал Мадрид: Навас - Карвахал, Варан, Рамос, Регилон - Модрић, Касемиро (Валверде), Крос - Васкез (Бејл), Бензема, Винисијус (Асенсио).

Барселона: Тер Штеген - Семедо, Пике, Лангле, Алба - Роберто, Бускетс (Артур), Ракитић - Меси, Суарез (Видал), Дембеле (Кутињо).

Резултати полуфинала:

прве утакмице

Барселона - Реал Мадрид 1:1 (0:1)
/Малком 57 - Васкез 6/

Бетис - Валенсија 2:2 (1:2)
/Лорен 45, Хоакин 54 - Черишев 70, Гамеиро 90+2/

друге утакмице

Реал Мадрид - Барселона 0:3 (0:0)
/Суарез 50, пен 73, Варан аг 69/

Валенсија - Бетис (четвртак, 21.00)

Финале ће бити одиграно на стадиону Бетиса, "Бенито Виљамарин".

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар