ХОЛ - Куп: Ајакс разбио Фајенорд усред Ротердама!

Ротердам у пламену, Фајенорд избушен са три копља! Душан Тадић опет капитенски предводио Ајакс до финала купа!

Фудбал 27.02.2019 | 23:17
ХОЛ - Куп: Ајакс разбио Фајенорд усред Ротердама!
Ураган је вечерас протутњао кроз Ротердам. Велики и тежак пораз нанео је Ајакс историјски великом ривалу Фајенорду од чак 3:0 после којег су се Копљаници пласирали у финале Купа Холандије.

Потпуно заслужено, предвођени нашим Душаном Тадићем, фудбалери из Амстердама су доминирали од првог минута и после лепих акција и комбинација сва три пута матирало домаћег голмана Вермера, Иако је Ајакс доминирао, водећи погодак постигао је тек у финишу првог дела. Корнер са леве стране извео је мајсторски Хаким Зијех, а Матијс де Лихт после небеског показао зашто је један од најтражених фудбалера Ајакса.

Много је бољи био гостујући тим и у наставку, а како се кренуло с центра Ајакс је решио да заврши посао. И успео је, по ко зна који пут Аргентинац Таљафико је сјајно пратио акцију и повисио на 2:0 у 49. минуту пре него што је после још једне сјајне акције и гомиле лепих пасова везиста ван Бек поставио коначних и заслужених 3:0 у 65. минуту.

Као да су гости одлучили ту да повуку ручну. Незадовољни навијачи Фајенорда у бесу су напустили стадион, а немоћни играчи домаћег тима само чекали да се меч заврши. Ајакс је завршио посао, прошао у финале купа где ће му ривал бити победник сутрашњег меча између Виљема и АЗ Алкмара.

Душан Тадић није уписао ни гол ни аситенцију, али је био врло запажен у игри Копљаника.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар