HOL - Kup: Ajaks razbio Fajenord usred Roterdama!

Roterdam u plamenu, Fajenord izbušen sa tri koplja! Dušan Tadić opet kapitenski predvodio Ajaks do finala kupa!

Fudbal 27.02.2019 | 23:17
HOL - Kup: Ajaks razbio Fajenord usred Roterdama!
Uragan je večeras protutnjao kroz Roterdam. Veliki i težak poraz naneo je Ajaks istorijski velikom rivalu Fajenordu od čak 3:0 posle kojeg su se Kopljanici plasirali u finale Kupa Holandije.

Potpuno zasluženo, predvođeni našim Dušanom Tadićem, fudbaleri iz Amsterdama su dominirali od prvog minuta i posle lepih akcija i kombinacija sva tri puta matiralo domaćeg golmana Vermera, Iako je Ajaks dominirao, vodeći pogodak postigao je tek u finišu prvog dela. Korner sa leve strane izveo je majstorski Hakim Zijeh, a Matijs de Liht posle nebeskog pokazao zašto je jedan od najtraženih fudbalera Ajaksa.

Mnogo je bolji bio gostujući tim i u nastavku, a kako se krenulo s centra Ajaks je rešio da završi posao. I uspeo je, po ko zna koji put Argentinac Taljafiko je sjajno pratio akciju i povisio na 2:0 u 49. minutu pre nego što je posle još jedne sjajne akcije i gomile lepih pasova vezista van Bek postavio konačnih i zasluženih 3:0 u 65. minutu.

Kao da su gosti odlučili tu da povuku ručnu. Nezadovoljni navijači Fajenorda u besu su napustili stadion, a nemoćni igrači domaćeg tima samo čekali da se meč završi. Ajaks je završio posao, prošao u finale kupa gde će mu rival biti pobednik sutrašnjeg meča između Viljema i AZ Alkmara.

Dušan Tadić nije upisao ni gol ni asitenciju, ali je bio vrlo zapažen u igri Kopljanika.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar