Челсију су забрањени трансфери, да ли ће и Ситију?

Санчо прогони Сити! Манчестерски клуб под истрагом. . .

Фудбал 02.03.2019 | 22:00
Челсију су забрањени трансфери, да ли ће и Ситију?
Челси је испрва демантовао, али се испоставило да је информација коју је Шпигел добио преко Фоотбалл Леакса била аутентична. Плавци јесу били под истрагом због прекршаја приликом довођења малолетних играча и неколико месеци након што је вест објављена потало је званично: Челси неће смети да региструје нове играче у наредна два прелазна рока. А сада у сличном сосу и Манчестер Сити, пошто се према Шпигеловим наводима слична истрага води и против Грађана.

Све због Џејдона Санча, који као да прогони Сити. Не само, не више, због тога што су превише јефтино младог играча препустили Борусији Дортмунд (мада би се о томе дало расправљати, јер да је остао на Етихаду сигурно не би коштао као сада после свих голова на Вестфалену), већ и зато што је Сити наводно прекршио међународна правила кад је Санча 2015. доводио из Вотфорда.

Спорна је исплата менаџеру Емеку Обасију у висини од 200.000 фунти на основу његових скаутских услуга. Сумња се наравно да Обаси уопште није скаутирао играче за Сити, већ је само био кључна фигура у преговорима са тада 14-годишњим Санчом. Обаси је уосталом Санчов садашњи менаџер.

У чему је проблем? У томе што играчи не могу да имају менаџере пре но што напуне 16 година. Обасије зарађивао на детету. Није једини да се разумемо, али је изгледа он ухваћен на делу.

Острвски медији су проверили: истрага је заиста отворена. Сити за сада одбија да се огласи. Обаси се никоме не јавља. Иначе, Сити је Вотфорду на име обештећења за Санча платио свега 150.000 фунти. Мање но што је платио Обасију.

Чекаући коначно одлуку надлежних. Уз напомену да Сити ипак није у проблему у којем се нашао Челси, ако ништа друго оно зато што је од доласка Пепа Гвардиоле куповао паметније него Плавци, па већ има на окупу тим коме појачања нису баш неопходна.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар