Čelsiju su zabranjeni transferi, da li će i Sitiju?

Sančo progoni Siti! Mančesterski klub pod istragom. . .

Fudbal 02.03.2019 | 22:00
Čelsiju su zabranjeni transferi, da li će i Sitiju?
Čelsi je isprva demantovao, ali se ispostavilo da je informacija koju je Špigel dobio preko Football Leaksa bila autentična. Plavci jesu bili pod istragom zbog prekršaja prilikom dovođenja maloletnih igrača i nekoliko meseci nakon što je vest objavljena potalo je zvanično: Čelsi neće smeti da registruje nove igrače u naredna dva prelazna roka. A sada u sličnom sosu i Mančester Siti, pošto se prema Špigelovim navodima slična istraga vodi i protiv Građana.

Sve zbog Džejdona Sanča, koji kao da progoni Siti. Ne samo, ne više, zbog toga što su previše jeftino mladog igrača prepustili Borusiji Dortmund (mada bi se o tome dalo raspravljati, jer da je ostao na Etihadu sigurno ne bi koštao kao sada posle svih golova na Vestfalenu), već i zato što je Siti navodno prekršio međunarodna pravila kad je Sanča 2015. dovodio iz Votforda.

Sporna je isplata menadžeru Emeku Obasiju u visini od 200.000 funti na osnovu njegovih skautskih usluga. Sumnja se naravno da Obasi uopšte nije skautirao igrače za Siti, već je samo bio ključna figura u pregovorima sa tada 14-godišnjim Sančom. Obasi je uostalom Sančov sadašnji menadžer.

U čemu je problem? U tome što igrači ne mogu da imaju menadžere pre no što napune 16 godina. Obasije zarađivao na detetu. Nije jedini da se razumemo, ali je izgleda on uhvaćen na delu.

Ostrvski mediji su proverili: istraga je zaista otvorena. Siti za sada odbija da se oglasi. Obasi se nikome ne javlja. Inače, Siti je Votfordu na ime obeštećenja za Sanča platio svega 150.000 funti. Manje no što je platio Obasiju.

Čekaući konačno odluku nadležnih. Uz napomenu da Siti ipak nije u problemu u kojem se našao Čelsi, ako ništa drugo ono zato što je od dolaska Pepa Gvardiole kupovao pametnije nego Plavci, pa već ima na okupu tim kome pojačanja nisu baš neophodna.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar