Нант се жалио ФИФА-и, јер му Кардиф не да паре за Салу!

Из седишта ФИФА у Цириху је потврђено да је Нант уложио жалбу због одбијања Кардифа да плати прву рату у трансферу Емилијана Сале.

Фудбал 02.03.2019 | 18:00
Нант се жалио ФИФА-и, јер му Кардиф не да паре за Салу!
Аргентински фудбалер је погинуо у авионској несрећи на путу од Нанта ка Кардифу 21. јануара, два дана пошто је завршио све око преласка у клуб из Велса.

Кардиф се обавезао да ће платити Французима 15 милиона фунти у три годишње рате, али је после несреће клуб најавио да ће сачекати са исплатом јер чекају резултате истраге о узроцима несреће.

Адвокати Нанта су 5. фебруара упутили допис Кардифу да се уплати прва рата у висини од 5,6 милиона фунти, да би касније на захтев Велшана, продужили рок исплате за седам дана, тачније до 26. фебруара.

Како је рок истекао, а уплата није извршена, у француском клубу су решили да се обрате ФИФА.

"Можемо да потврдимо да смо добили у уторак увече жалбу Нанта у вези са трансфером Емилијана Сале. Пажљиво проучавамо ствари и у овом тренутку немамо даљих коментара о целом случају", изјавио је портпарол ФИФА.

Недавно је менаџер Кардифа Нил Ворнок поручио како се нада да ће све ускоро бити завршено, али Нант је очигледно решио да убрза процес наплате.

Представници оба клуба су се недавно појавили на сахрани Сале у Аргентини, али чињеница је да је ситуација између два клуба затегнута и да се решење кризе не назире.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар