Nant se žalio FIFA-i, jer mu Kardif ne da pare za Salu!

Iz sedišta FIFA u Cirihu je potvrđeno da je Nant uložio žalbu zbog odbijanja Kardifa da plati prvu ratu u transferu Emilijana Sale.

Fudbal 02.03.2019 | 18:00
Nant se žalio FIFA-i, jer mu Kardif ne da pare za Salu!
Argentinski fudbaler je poginuo u avionskoj nesreći na putu od Nanta ka Kardifu 21. januara, dva dana pošto je završio sve oko prelaska u klub iz Velsa.

Kardif se obavezao da će platiti Francuzima 15 miliona funti u tri godišnje rate, ali je posle nesreće klub najavio da će sačekati sa isplatom jer čekaju rezultate istrage o uzrocima nesreće.

Advokati Nanta su 5. februara uputili dopis Kardifu da se uplati prva rata u visini od 5,6 miliona funti, da bi kasnije na zahtev Velšana, produžili rok isplate za sedam dana, tačnije do 26. februara.

Kako je rok istekao, a uplata nije izvršena, u francuskom klubu su rešili da se obrate FIFA.

"Možemo da potvrdimo da smo dobili u utorak uveče žalbu Nanta u vezi sa transferom Emilijana Sale. Pažljivo proučavamo stvari i u ovom trenutku nemamo daljih komentara o celom slučaju", izjavio je portparol FIFA.

Nedavno je menadžer Kardifa Nil Vornok poručio kako se nada da će sve uskoro biti završeno, ali Nant je očigledno rešio da ubrza proces naplate.

Predstavnici oba kluba su se nedavno pojavili na sahrani Sale u Argentini, ali činjenica je da je situacija između dva kluba zategnuta i da se rešenje krize ne nazire.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar