Екслузивно мјесто, па гала и вечера

Трамп и Ким су се срели у чувеном хотелу у коме је Чарли Чаплин провео медени месец, а ево шта су тамо вечерала два светска лидера.

Свијет 27.02.2019 | 18:14
Екслузивно мјесто, па гала и вечера
Председник САД Доналд Трамп и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун састали су се данас у Вијетнаму на самиту који је трајати два дана. Ово је њихов други сусрет, а први пут су се срели пошле године у Сингапуру.

Лидери су данас имали радну вечеру, а сутра их очекује серија састанака. Како је приступ новинарима ограничен, читав свет интересују детаљи са ове вечере, као и шта су председници јели.

Они су сели за сто око 19 часова по локалном времену, након кратког састанка од 20 минута у хотелу Метропол у Ханоју.

Копија менија се појавила у јавности, а наводно су је добили новинари који су пратили двојицу лидера. Ево шта су кувари припремили за Трампа и Кима.

1. Свеже исецкана манго салата са шкољкама, лишћем од менте и индијским орашчићима, послужена у слатком умаку.

2. Пржене Ханој пролећне ролнице са шкампима и поврћем, послужена са слатко-киселим рибљим сосем и црвеним чилијем.

3. Месо крабе и спанаћа у лаганој супи од морских плодова.

4. Грилована риба "цха ца" (вијетнамски специјалитет); печени говеђи медаљони и полуслатки сос од црног пиринча; Слано "су су" поврће са белим луком; Барени пиринач са шкампима, умотан у ловоров лист.

5. Традиционални вијетнамски дезерт који се састоји од лотосових семенки, лонгана и белих печурака, послужен у топлој, лаганој и слаткој супи.

Према писању Гласа Америке, који су се позвали на Белу кућу, мени се мало разликовао, па су Трамп и Ким имали прилику да пробају следеће специјалитете.

Тако су се на менију нашли рачићи, маринирано месо и поврће, али и чоколадна торта и воћни пунч.

Двојица председника су за предјело јели мешавину рачића, азијског купуса, авокада исеченог на коцкице, свежег лимуна и биља.

Као главно јело послужено је благо печено месо у сосу и кимчи - традиционално корејско национално јело припремљено од ферментисаног сезонског поврћа и других састојака у крушци.

За дезерт им је послужена чоколадна лава са бобичастим воћем и сладоледом од ваниле. Током вечере, која је трајала сат и 42 минута, лидери су пили пунч са осушеном јапанском јабуком и медом.

На вечери са двојицом председника су били и њихови блиски сарадници и преводиоци. У медијима су се појавиле и прве фотографије са ове свечане вечере. Судећи по њима Трамп и Ким су били одлично расположени и све време су се осмехивали.

Америчка делегација је наводно била заинтересована да мени буде што је могуће једноставнији.

Подсећамо да је Трамп познат као љубитељ брзе хране - хамбургера, пице, а такође обожава да једе бифтек.

Као место сусрета одабран је хотел "Метропол". Овде ноћење кошта око 300 долара, а хотел је задржао свој колонијални сјај.



Ово здање је изграђено 1901. године и важи за омиљено место познатих личности и допломата. Овде је Чарли Чаплин провео свој медени месец 1936. године, а тамо су наводно својевремено одсели и Бил Клинтон и Џејн Фонда.

Овај хотел је чак посетио и сам Трамп када је био у Вијетнаму 2017. године.

За време рата у Вијетнаму, комунистички део земље је овај хотел користио како би сместио стране госте. Тада је ово здање носило име "Поновно уједињење". Обнова пропалих просторија је уследила 1990. године.

Овај хотел би сада могао да постане симбол мира ако Трамп и Ким постигну одређене договоре.

У најмању руку, ово место ће остати упамћено као место нуклеарног самита Трампа и Кима.

(Телеграф.рс/Бизнис Инсајдер/тиме.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар