Шведска: Изложба о загађењу у БиХ

Амбасадор Шведске у БиХ, Андерс Хагелберг, отворио је данас у дворишту амбасаде Шведске у БиХ изложбу фотографија којој је главни циљ да помогне у подизању свијести грађана о проблему квалитета ваздуха у Босни и Херцеговини. Аутори изложбе су бх. грађани који су учествовали у Фацебоок кампањи "Причајмо о зраку" о теми загађења ваздуха и на тај су начин дали свој допринос рјешавању проблема.

Босна и Херцеговина 27.02.2019 | 16:38
Шведска: Изложба о загађењу у БиХ
Амбасадор Хагелберг сматра да би свијест грађана о овом проблему требала бити већа, иако, тврди, види велики напредак посљедње зиме.

”Загађени ваздух убија људе у овој земљи. Рекао сам то неколико пута. Зато је веома важно да говоримо о томе али и да, сви скупа, радимо на томе да се ствари промјене. Управо зато, амбасада Шведске организује ову изложбу којој је главни циљ да помогне у подизању свијести грађана о томе како је проблем квалитета, тачније неквалитета ваздуха, заиста велики.

Шведска даје свој допринос рјешавању овог проблема али морају се укључити и домаће власти и то на начин да почну предузимати конкретне акције. Потпуно сам свјестан комплексности ситуације као и да дугорочне активности много коштају али истовремено, негдје се мора почети. Постоје ствари које се могу урадити одмах и које не коштају много“ – истакао је након отварања амбасадор Хагелберг.



Изложбу су видјели бројни грађани, представници међународне заједнице, невладиних организација којима је околина у фокусу, те аутори.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Модрича

27.02.2019 16:14

Модрича је данас посјекла и посљедња стабла и уништила зелену површину и парк који је чинио мјесто здравијим и природнијим окружењем за живот. Да су умјели, могли су ово мјесто оплеменити а не претворити у бетон и асфалт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокс и Лоз уље

27.02.2019 17:22

Драги мој Господине Амбасадоре, овде је нај мањи проблем загадјеност ваздуха (зрака), када би ви знали ста је све овде загадјено, побјегли би главом без обзира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

27.02.2019 17:45

Загадјеност природе и друства,у свим сегментима.

ОДГОВОРИТЕ