"СНСД угрожава интересе Српске"

"Свако парламентарно дјеловање на нивоу БиХ, а посебно оно које се односи на заштиту интереса Републике Српске, онемогућено је због одбијања Клуба посланика СНСД-а да предложи чланове сталних Комисија Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине", навео је предсједник ПДП-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Бранислав Бореновић чије саопштење за јавност преносимо у цјелости:

Република Српска 27.02.2019 | 16:16
"СНСД угрожава интересе Српске"
Лидер ПДП-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине обавијестио је предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића о чињеници да је свако парламентарно дјеловање на нивоу БиХ, а посебно оно које се односи на заштиту интереса Републике Српске, онемогућено због одбијања Клуба посланика СНСД-а да предложи чланове сталних Комисија Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.



У одговору на Закључак Владе Републике Српске о неприхватању Правила 90/2018 о пружању услуга управљања електронском комуникацијском мрежом у дигиталној земаљској радиодифузији и Одлуке о расписивању јавног позива за додјелу дозволе за коришћење радиофреквентног спектра за пружање услуге управљања електронском комуникационом мрежом у дигиталној земаљској радиодифузији у БиХ – Мултиплекс Ц које је донијела Регулаторна агенција за комуникације БиХ, а који је достављен српским представницима у Парламенту БиХ од којих се тражи заштита имовине Републике Српске, Бореновић наводи да Представнички дом не ради у парламентарном капацитету како је то предвиђено Пословником о раду ПД ПС БиХ, с обзиром на то да нису формирана парламентарна тијела, па самим тим ни Комисија за саобраћај и комуникације на коју се би се могао конкретно примјенити овај закључак.



„Било какво конкретно парламентарно дјеловање по достављеном закључку и другим закључцима није могуће јер су посланици спријечени да раде свој посао у комисијама и на сједницама због одлуке и због ставова Клуба СНСД-а који одбијају да предложе чланове сталних Комисија ПД ПС БиХ и чињенице да поједини чланови Колегијума ПД ПСБиХ, посебно из СНСД-а јавно саопштавају да у наредном периоду неће бити парламентарног рада нити сједница ПД ПСБиХ“, наводи Бореновић.



(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Сарајлија

27.02.2019 15:23

Брига СНСД за Републику Српску, битно је да примају плате, а ништа не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин рс

27.02.2019 16:53

Колико је крив Додик, толико је крива неспособна опозиција, која гледа само своје интересе. Да је то заиста народна опозиција, она би стала уз народ и кренула обарати ненародни пљачкашки режим силом.

Name

Мира Зворник

27.02.2019 15:24

Овај Висковиц не зна је ли посао или досао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којо

27.02.2019 15:25

Да је бог до Бореновиц премијер, бар би знао шта се дешава, не као фикус Радован

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

27.02.2019 16:23

Све је то исто.Све се видило кад је била фрка око Давида.Опозиција или позиција исто је народу.Све олош до олоша дај фотељу и граби и трпај у дзепове а народ ? Глуп као и досад.Излази и гласа и продаје се за ситне паре.

Name

па да

28.02.2019 09:23

Није исто,ниста није исто, не мозе ни бити, никада није ни било,то су само манипулације вас који подрзавате криминалну хоботницу. Али и вас це убрзо прогутати, односно ви сами себе....

Name

Стела

27.02.2019 15:26

ОВИ ИЗ СНСД ЗНАЈУ САМО ПОКРАСТИ ИМОВИНУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

27.02.2019 15:32

Бадава се ти Бореновићу оглашаваш.Зна се ко о томе одлучује. Биће онако како и када он (Додик) каже. Вишковић и Влада повлаче потезе онако како им се каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обавезно процитати

27.02.2019 16:12

Добро их је Бореновиц раскринкао. Треба детаљно процитати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руле

27.02.2019 16:30

Опасно је и угрожавање инетреса Српске и изјава М. Додика да ће се Српска отцијепити од БиХ уколико СДА поднесе апелацију за промјену имена Република Српска.Свакоме је јасно да би такав покушај могао довести до новог крвопролића.Још нисам чуо нити прочитао да се поводом те изјаве огласио неко из опозиције, па се питам да ли то значи да су и опозициони лидери, прије свих Говедарица и Бореновић за такву опасну опцију коју најављује Додик.Огласите се да знамо на чему смо.Да ли да остајемо овдје или да бјежимо главом без обзира, поготово ми који смо проживјели све страхоте протеклог рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

28.02.2019 09:28

Не насиједа опозиција на манипулације,као сто и не манипулисе градјанима. Зна се ста заговара и цега се дрзи.

Name

Д

27.02.2019 17:02

Те приче су пропале у воду на изборима, и опет он упорно то понавља ,А на изборима је доказано да та прича за већину не пије воде,а мањина је мањина

ОДГОВОРИТЕ