Саша и Енџи - тандем на ОИ 2020. године!

Најбољи немачки тенисери најавили учешће на Олимпијским играма у Токију.

Тенис 09.03.2019 | 20:30
Саша и Енџи - тандем на ОИ 2020. године!
Александер Зверев, трећи играч света, и Анђелик Кербер, тренутно осма тенисерка на WТА листи, сигурно ће наступати у дублу на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

"Играћемо 100 посто у Токију", потврдио је млади немачки тенисер.

Биће то добра прилика да Немачка оствари добар резултат у микс дублу, јединој категорији у којој нису освајали олимпијску медаљу. 

Зверев и Кербер имали су доста успеха на Хопман купу последње две године, због чега су одлучили да се опробају и на олимпијском турниру.

Они су на такмичењу у Перту прошле и ове године играли у финалу, али их је оба пута надиграо швајцараски тандем у саставу Роџер Федерер - Белинда Бенчић.

Звереву ће то бити први наступ на Олимпијским играма, док је Кербер играла у Рио де Жанеиру 2016, и освојила сребрну медаљу у синглу, што је највећи успех немачког тениса од 1988, када је Штефи Граф у Сеулу освојила злато, уз сребро четири године касније у Барселони.

У мушкој конкуренцији у појединачној конкуренцији имају једну медаљу - Томи Хас окитио се сребром у Сиднеју 2000. године.

Са успехом су наступали и у дублу. Штефи Граф и Клаудија Коде Килш освојиле су бронзу 1988, а Марк Кевин Гелнер и Давид Приносил такође су били трећи на Играма у Атланти 1996. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар