Saša i Endži - tandem na OI 2020. godine!

Najbolji nemački teniseri najavili učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tenis 09.03.2019 | 20:30
Saša i Endži - tandem na OI 2020. godine!
Aleksander Zverev, treći igrač sveta, i Anđelik Kerber, trenutno osma teniserka na WTA listi, sigurno će nastupati u dublu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

"Igraćemo 100 posto u Tokiju", potvrdio je mladi nemački teniser.

Biće to dobra prilika da Nemačka ostvari dobar rezultat u miks dublu, jedinoj kategoriji u kojoj nisu osvajali olimpijsku medalju. 

Zverev i Kerber imali su dosta uspeha na Hopman kupu poslednje dve godine, zbog čega su odlučili da se oprobaju i na olimpijskom turniru.

Oni su na takmičenju u Pertu prošle i ove godine igrali u finalu, ali ih je oba puta nadigrao švajcaraski tandem u sastavu Rodžer Federer - Belinda Benčić.

Zverevu će to biti prvi nastup na Olimpijskim igrama, dok je Kerber igrala u Rio de Žaneiru 2016, i osvojila srebrnu medalju u singlu, što je najveći uspeh nemačkog tenisa od 1988, kada je Štefi Graf u Seulu osvojila zlato, uz srebro četiri godine kasnije u Barseloni.

U muškoj konkurenciji u pojedinačnoj konkurenciji imaju jednu medalju - Tomi Has okitio se srebrom u Sidneju 2000. godine.

Sa uspehom su nastupali i u dublu. Štefi Graf i Klaudija Kode Kilš osvojile su bronzu 1988, a Mark Kevin Gelner i David Prinosil takođe su bili treći na Igrama u Atlanti 1996. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar