Прича: Тајна Мијатовићевог уговора са Реалом...

И питање на првој конференцији: Дечко, на којој позицији играш?! Легендарни ас уочи прославе Валенсијиног 100. рођендана причао о томе како је морао да превари навијаче тог клуба, али и како су га новинари на Местаљи дочекали на нож!

Фудбал 08.03.2019 | 23:00
Прича: Тајна Мијатовићевог уговора са Реалом...
Јесте да му поједини навијачи Валенсије још нису опростили прелазак у Реал Мадрид 1996. године, али Предраг Мијатовић и данас ужива митски статус у клубу са Местаље.

О томе говори податак да је добио специјални позив за учешће у спектакуларној утакмици, којом ће Валенсија прославити 100 година од оснивања клуба. Биће то дан (19. март) када ће се окупити све легенде клуба са југа Шпаније.

Наравно, позив није могао да заобиђе Предрага Мијатовића који је лета 1996. године напустио Слепе мишеве и преселио се у Мадрид. О том трансферу и данас се прича, успомене је евоцирао и тадашњи председник Краљевског клуба Лоренцо Санс.

„Постигли смо договор са Мијатовићем, особа која је потписала договор била је на Тенерифама. Изгубила је уговор у једној кафетерији, а затим је тај исти уговор прослеђен чувеном новинару Хозеу Гарсији“, поручио је Лоренцо Санс.

Иако је у децембру 1995. године све договорио са Реалом Мијатовић је, најблаже речено, морао да заобилази истину. Навијачи Валенсије су га обожавали.

„Информација о његовом доласку појавила се у децембру. Мијатовић је морао да игра још шест месеци у Валенсији. Као Реал Мадрид учинили смо све да се у том граду осећа безбедним“, присетио се Лоренцо Санс.

Новинари из Валенсије и данас подсећају Мијатовића на тај грех.

„Погрешио сам што сам после договора са Реалом, причао да нећу отићи из Валенсије. А знао сам да није тако. Био сам љут на себе због тога“, присетио се Мијатовић.

Потом је причао о првим данима у Валенсији.

„Због грађанског рата у Југославији са бившим клубом Партизаном нисам могао да играм у европским такмичењима. Дошао сам у Шпанију као непознат играч. У Партизану сам био капитен, најбољи играч, имао сам статус звезде. Међутим, људи у Шпанији ме уопште нису познавали. Сећам се да ме је један новинар на првој конференцији за медије питао на којој позицији играм. Био сам шокиран и изненађен, али сам схватио да у Валенсији морам да почнем практично од нуле“.

Легендарни ас је знао шта му је чинити.

„Скоро три седмице сам индивидуално тренирао у портском центру. Када је почела предсезона осетио сам се спремним. Играо сам одлично у пријатељским утакмицама, постигао сам много голова. Чим је сезона почела јавност у Валенсији је схватила да је клуб довео доброг играча. Био сам најбољи стрелац на припремама. То је било моје прво искуство у иностранству и стварно сам желео да оставим добар утисак.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар