Priča: Tajna Mijatovićevog ugovora sa Realom...

I pitanje na prvoj konferenciji: Dečko, na kojoj poziciji igraš?! Legendarni as uoči proslave Valensijinog 100. rođendana pričao o tome kako je morao da prevari navijače tog kluba, ali i kako su ga novinari na Mestalji dočekali na nož!

Fudbal 08.03.2019 | 23:00
Priča: Tajna Mijatovićevog ugovora sa Realom...
Jeste da mu pojedini navijači Valensije još nisu oprostili prelazak u Real Madrid 1996. godine, ali Predrag Mijatović i danas uživa mitski status u klubu sa Mestalje.

O tome govori podatak da je dobio specijalni poziv za učešće u spektakularnoj utakmici, kojom će Valensija proslaviti 100 godina od osnivanja kluba. Biće to dan (19. mart) kada će se okupiti sve legende kluba sa juga Španije.

Naravno, poziv nije mogao da zaobiđe Predraga Mijatovića koji je leta 1996. godine napustio Slepe miševe i preselio se u Madrid. O tom transferu i danas se priča, uspomene je evocirao i tadašnji predsednik Kraljevskog kluba Lorenco Sans.

„Postigli smo dogovor sa Mijatovićem, osoba koja je potpisala dogovor bila je na Tenerifama. Izgubila je ugovor u jednoj kafeteriji, a zatim je taj isti ugovor prosleđen čuvenom novinaru Hozeu Garsiji“, poručio je Lorenco Sans.

Iako je u decembru 1995. godine sve dogovorio sa Realom Mijatović je, najblaže rečeno, morao da zaobilazi istinu. Navijači Valensije su ga obožavali.

„Informacija o njegovom dolasku pojavila se u decembru. Mijatović je morao da igra još šest meseci u Valensiji. Kao Real Madrid učinili smo sve da se u tom gradu oseća bezbednim“, prisetio se Lorenco Sans.

Novinari iz Valensije i danas podsećaju Mijatovića na taj greh.

„Pogrešio sam što sam posle dogovora sa Realom, pričao da neću otići iz Valensije. A znao sam da nije tako. Bio sam ljut na sebe zbog toga“, prisetio se Mijatović.

Potom je pričao o prvim danima u Valensiji.

„Zbog građanskog rata u Jugoslaviji sa bivšim klubom Partizanom nisam mogao da igram u evropskim takmičenjima. Došao sam u Španiju kao nepoznat igrač. U Partizanu sam bio kapiten, najbolji igrač, imao sam status zvezde. Međutim, ljudi u Španiji me uopšte nisu poznavali. Sećam se da me je jedan novinar na prvoj konferenciji za medije pitao na kojoj poziciji igram. Bio sam šokiran i iznenađen, ali sam shvatio da u Valensiji moram da počnem praktično od nule“.

Legendarni as je znao šta mu je činiti.

„Skoro tri sedmice sam individualno trenirao u portskom centru. Kada je počela predsezona osetio sam se spremnim. Igrao sam odlično u prijateljskim utakmicama, postigao sam mnogo golova. Čim je sezona počela javnost u Valensiji je shvatila da je klub doveo dobrog igrača. Bio sam najbolji strelac na pripremama. To je bilo moje prvo iskustvo u inostranstvu i stvarno sam želeo da ostavim dobar utisak.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar