159. Дерби: Милојевић за бод(ове) и историју!

Шеф стручног штаба Црвене звезде може да по једном основу постане најуспешнији свих времена, када су у питању "вечити" дербији одиграни у првенству. . .

Фудбал 27.02.2019 | 21:25
159. Дерби: Милојевић за бод(ове) и историју!
Многи бивши тренери Црвене звезде имају бољи и импресивнији учинак у дуелима са Партизаном од Владана Милојевића.

Према евиденцији "Спортског журнала", стопостотан учинак у дерби окршајима за лигашке бодове имају Драгослав Шекуларац (три меча, три победе) и Бошко Ђуровски (два меча, две победе). Иван Топлак водио је црвено-беле до три победе, уз један реми, Александар Јанковић остварио је две победе и реми, Зоран Филиповић по два пута славио и играо нерешено...

Милојевић уочи 159. "вечитог" дербија има скор 1-3-0.

Једину победу (2:1) остварио је у априлу 2018. на стадиону "Рајко Митић", што је био и једини од последња четири дербија у којима су његови изабраници били баш доминантни.

Са њим на клупи, Звезда је још играла са Партизаном 0:0 у августу 2017. године, па 1:1 као гост у Хумској улици, децембра 2017. и септембра прошле године, када је избегла пораз контроверзним голом Ричмонда Боаћија у 73. минуту.

Али, ако црвено-бели у суботу (18.00) пред својим навијачима поново освоје бод, или сва три, Владан Милојевић урадиће нешто што није успело ниједном његовом претходнику.

Гледано по проценту успешности, попеће се на пето или шесто место "вечне листе", али ће постати први који је водио екипу на најмање пет "вечитих" дербија у првенствима СФР Југославије, СР Југославије, Србије и Црне Горе или Србије, а да није доживео ниједан пораз!

Можда то буде и додатни мотив његовим изабраницима, који седам кола пред плеј-оф и дељење бодова са два, имају предност од чак 15 бодова у односу на комшије, па је питање у којој мери их сматрају достојним конкурентима у трци за новом титулом...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар