159. Derbi: Milojević za bod(ove) i istoriju!

Šef stručnog štaba Crvene zvezde može da po jednom osnovu postane najuspešniji svih vremena, kada su u pitanju "večiti" derbiji odigrani u prvenstvu. . .

Fudbal 27.02.2019 | 21:25
159. Derbi: Milojević za bod(ove) i istoriju!
Mnogi bivši treneri Crvene zvezde imaju bolji i impresivniji učinak u duelima sa Partizanom od Vladana Milojevića.

Prema evidenciji "Sportskog žurnala", stopostotan učinak u derbi okršajima za ligaške bodove imaju Dragoslav Šekularac (tri meča, tri pobede) i Boško Đurovski (dva meča, dve pobede). Ivan Toplak vodio je crveno-bele do tri pobede, uz jedan remi, Aleksandar Janković ostvario je dve pobede i remi, Zoran Filipović po dva puta slavio i igrao nerešeno...

Milojević uoči 159. "večitog" derbija ima skor 1-3-0.

Jedinu pobedu (2:1) ostvario je u aprilu 2018. na stadionu "Rajko Mitić", što je bio i jedini od poslednja četiri derbija u kojima su njegovi izabranici bili baš dominantni.

Sa njim na klupi, Zvezda je još igrala sa Partizanom 0:0 u avgustu 2017. godine, pa 1:1 kao gost u Humskoj ulici, decembra 2017. i septembra prošle godine, kada je izbegla poraz kontroverznim golom Ričmonda Boaćija u 73. minutu.

Ali, ako crveno-beli u subotu (18.00) pred svojim navijačima ponovo osvoje bod, ili sva tri, Vladan Milojević uradiće nešto što nije uspelo nijednom njegovom prethodniku.

Gledano po procentu uspešnosti, popeće se na peto ili šesto mesto "večne liste", ali će postati prvi koji je vodio ekipu na najmanje pet "večitih" derbija u prvenstvima SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore ili Srbije, a da nije doživeo nijedan poraz!

Možda to bude i dodatni motiv njegovim izabranicima, koji sedam kola pred plej-of i deljenje bodova sa dva, imaju prednost od čak 15 bodova u odnosu na komšije, pa je pitanje u kojoj meri ih smatraju dostojnim konkurentima u trci za novom titulom...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar