Радоман директан: Грујић је најгоре рјешење за дерби!

Дајте шансу Јовановићу! „Уместо да се поверење укаже оном ко је најбољи, углавном добија онај који је по вољи клубова. То је много лоше“, поручује некадашњи арбитар.

Фудбал 27.02.2019 | 18:15
Радоман директан: Грујић је најгоре рјешење за дерби!
Једна од главних тема уочи 159. вечитог дербија биће и делегирање судија за најважнији меч српског фудбала, а можда и одлучујући окршај у овој сезони. Том тематиком позабавио се и дневни лист Ало, који је позвао некадашњег арбитра Мирослава Радомана, који нема никакву дилему по том питању.

Он сматра да је дошао ред да се шанса укаже младом Срђану Јовановићу, који се већ доказао и на евросцени.

"Срђан је судио меч БАТЕ - Арсенал, УЕФА га веома цени, а још није добио прилику да се опроба у вечитом дербију. Са својим знањем, он би сигурно био право решење за питање главног арбитра. Свакако бољи него Грујић, који је наш најлошији судија на ранг-листи УЕФА, он је најгоре решење", рекао је Радоман за Ало.

Некадашњи судија је огорчен због тога што се судије не делегирају по квалитету, већ се подлеже притисцима клубова.

"Пре неколико година сам делегирао Јовановића за један дерби на Маракани, али је било притисака оба клуба да се он склони и меч је водио Мажић. Баш то је био разлог зашто сам се повукао и напустио судијску организацију. Списак делегираних судија излази четвртком, али то не мора ништа да значи јер се он може променити и 24 сата пре утакмице. Притисака на одређивање ко ће бити судија увек је било, има их и сада. Уместо да се поверење укаже оном ко је најбољи, углавном добија онај који је по вољи клубова. То је много лоше", додаје Радоман.

Срђан Јовановић из Калуђерице рођен је 1986. године и најмлађи је арибитар Елитне групе.

"Нема дилеме да ће Јовановић ускоро почети да суди мечеве групне фазе Лиге шампиона. Он то квалитетом и знањем заслужује, а мени је заиста невероватно да он до сада никада није судио дерби. Како је, уосталом, дошао на интернационалну листу, ако у домаћем шампионату није судио најважнији и најтежи меч", пита се Радоман.

Званичну одлуку о судији 159. вечитог дербија сутра ће донети Судијска комисија ФСС, а поменути Грујић и Јовановић свакако су једни од главних кандидата. Окршај на стадиону Рајко Митић заказан је за суботу од 18 часова.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар