Radoman direktan: Grujić je najgore rješenje za derbi!

Dajte šansu Jovanoviću! „Umesto da se poverenje ukaže onom ko je najbolji, uglavnom dobija onaj koji je po volji klubova. To je mnogo loše“, poručuje nekadašnji arbitar.

Fudbal 27.02.2019 | 18:15
Radoman direktan: Grujić je najgore rješenje za derbi!
Jedna od glavnih tema uoči 159. večitog derbija biće i delegiranje sudija za najvažniji meč srpskog fudbala, a možda i odlučujući okršaj u ovoj sezoni. Tom tematikom pozabavio se i dnevni list Alo, koji je pozvao nekadašnjeg arbitra Miroslava Radomana, koji nema nikakvu dilemu po tom pitanju.

On smatra da je došao red da se šansa ukaže mladom Srđanu Jovanoviću, koji se već dokazao i na evrosceni.

"Srđan je sudio meč BATE - Arsenal, UEFA ga veoma ceni, a još nije dobio priliku da se oproba u večitom derbiju. Sa svojim znanjem, on bi sigurno bio pravo rešenje za pitanje glavnog arbitra. Svakako bolji nego Grujić, koji je naš najlošiji sudija na rang-listi UEFA, on je najgore rešenje", rekao je Radoman za Alo.

Nekadašnji sudija je ogorčen zbog toga što se sudije ne delegiraju po kvalitetu, već se podleže pritiscima klubova.

"Pre nekoliko godina sam delegirao Jovanovića za jedan derbi na Marakani, ali je bilo pritisaka oba kluba da se on skloni i meč je vodio Mažić. Baš to je bio razlog zašto sam se povukao i napustio sudijsku organizaciju. Spisak delegiranih sudija izlazi četvrtkom, ali to ne mora ništa da znači jer se on može promeniti i 24 sata pre utakmice. Pritisaka na određivanje ko će biti sudija uvek je bilo, ima ih i sada. Umesto da se poverenje ukaže onom ko je najbolji, uglavnom dobija onaj koji je po volji klubova. To je mnogo loše", dodaje Radoman.

Srđan Jovanović iz Kaluđerice rođen je 1986. godine i najmlađi je aribitar Elitne grupe.

"Nema dileme da će Jovanović uskoro početi da sudi mečeve grupne faze Lige šampiona. On to kvalitetom i znanjem zaslužuje, a meni je zaista neverovatno da on do sada nikada nije sudio derbi. Kako je, uostalom, došao na internacionalnu listu, ako u domaćem šampionatu nije sudio najvažniji i najteži meč", pita se Radoman.

Zvaničnu odluku o sudiji 159. večitog derbija sutra će doneti Sudijska komisija FSS, a pomenuti Grujić i Jovanović svakako su jedni od glavnih kandidata. Okršaj na stadionu Rajko Mitić zakazan je za subotu od 18 časova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar