Акапулко и Јокохама: Испали и Лајовић и Троицки!

Лајовић поражен после велике борбе, Троицки изгубио од 274. на свету! Српски тенисер, Душан Лајовић, елиминисан је у првом колу АТП турнира у Акапулку, пошто је после три сета изгубио од Фелисијана Лопеса.

Тенис 27.02.2019 | 12:00
Акапулко и Јокохама: Испали и Лајовић и Троицки!
Дуци је одиграо добар меча, али је након велике борбе и скоро три сата игре попустио – 7:6 (3), 2:6, 5:7.

Лајовић је добио први сет у тај-брејку и био је ближи победи него искусни Шпанац.

Међутим, Лопес је пронашао ритам и лако добио други сет (6:2). Током трећег гледали смо велику борбу, обојица су пропустили брејк шансе и када је Лајовић требало да одведе меч у одлучујући тај-брејк, попустио је. 

Није искористио једну гем лопту, потом је спасао једну меч лопту, али није успео и другу. Лопес ће у другом колу играти против Алекса Де Минора. 

Дуци је добро почео меч и после жестоке борбе ријешио први сет у своју корист у тај-брејку, а потом други глатко изгубио.

У одлучујућем, трећем периоду игре имао је прилику да рано поведе, када је у трећем гему пропустио брејк лопту, а онда више није успио да угрози сервис ривала.

Лопез је такође пропустио двије брејк шансе, али је све то надокнадио у 12. гему, када је искористио другу, и послије нешто више од два и по сата изборио пласман у друго коло турнира.

Лајовић, тренутно 43. играч свијета, тако је пети турнир ове сезоне завршио одмах у првој рунди такмичења од укупно шест на колико је наступао, а трећи заредом.

Претходно је елиминисан на старту и у Буенос Ајресу и Рио де Жанеиру, док је једино у Дохи на почетку сезоне отишао даље, до четвртфинала, гдје га је зауставио Марко Чекинато.

Лопез ће у другом колу играти против Алекса Де Минора, петог носиоца у Акапулку.

Први фаворит за титулу на турниру у Мексику је Рафаел Надал, који је стартовао убједљивом побједом.

Шпанац, коме је наступ у Акапулку први послије Аустралијан Опена, био је бољи од Мише Зверева у два сета - 6:3, 6:3.

Турнир у Акапулку из серије АТП 500 игра се за наградни фонд од 1.780.000 долара.

Када је реч о челенџерима српски играчи су остварили поливчне успехе. Виктор Троицки изгубио је у првом колу у Јокохами од Аустралијанца Макса Пурсела са 7:5, 7:6 (5). 

Троицки, који је 240. тенисер света, изгубио је од 274. на планети чиме се наставило његово мучење на старту сезоне. 

Са друге стране Филип Крајиновић славио је у другом колу челенџера у Индијан Велсу, који је увертира Мастерсу који је на програму следеће недеље. Фића је је био бољи од Арагонеа у три сета и у наредном колу састаће се са Џејсоном Џунгом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар