Akapulko i Jokohama: Ispali i Lajović i Troicki!

Lajović poražen posle velike borbe, Troicki izgubio od 274. na svetu! Srpski teniser, Dušan Lajović, eliminisan je u prvom kolu ATP turnira u Akapulku, pošto je posle tri seta izgubio od Felisijana Lopesa.

Tenis 27.02.2019 | 12:00
Akapulko i Jokohama: Ispali i Lajović i Troicki!
Duci je odigrao dobar meča, ali je nakon velike borbe i skoro tri sata igre popustio – 7:6 (3), 2:6, 5:7.

Lajović je dobio prvi set u taj-brejku i bio je bliži pobedi nego iskusni Španac.

Međutim, Lopes je pronašao ritam i lako dobio drugi set (6:2). Tokom trećeg gledali smo veliku borbu, obojica su propustili brejk šanse i kada je Lajović trebalo da odvede meč u odlučujući taj-brejk, popustio je. 

Nije iskoristio jednu gem loptu, potom je spasao jednu meč loptu, ali nije uspeo i drugu. Lopes će u drugom kolu igrati protiv Aleksa De Minora. 

Duci je dobro počeo meč i posle žestoke borbe riješio prvi set u svoju korist u taj-brejku, a potom drugi glatko izgubio.

U odlučujućem, trećem periodu igre imao je priliku da rano povede, kada je u trećem gemu propustio brejk loptu, a onda više nije uspio da ugrozi servis rivala.

Lopez je takođe propustio dvije brejk šanse, ali je sve to nadoknadio u 12. gemu, kada je iskoristio drugu, i poslije nešto više od dva i po sata izborio plasman u drugo kolo turnira.

Lajović, trenutno 43. igrač svijeta, tako je peti turnir ove sezone završio odmah u prvoj rundi takmičenja od ukupno šest na koliko je nastupao, a treći zaredom.

Prethodno je eliminisan na startu i u Buenos Ajresu i Rio de Žaneiru, dok je jedino u Dohi na početku sezone otišao dalje, do četvrtfinala, gdje ga je zaustavio Marko Čekinato.

Lopez će u drugom kolu igrati protiv Aleksa De Minora, petog nosioca u Akapulku.

Prvi favorit za titulu na turniru u Meksiku je Rafael Nadal, koji je startovao ubjedljivom pobjedom.

Španac, kome je nastup u Akapulku prvi poslije Australijan Opena, bio je bolji od Miše Zvereva u dva seta - 6:3, 6:3.

Turnir u Akapulku iz serije ATP 500 igra se za nagradni fond od 1.780.000 dolara.

Kada je reč o čelendžerima srpski igrači su ostvarili polivčne uspehe. Viktor Troicki izgubio je u prvom kolu u Jokohami od Australijanca Maksa Pursela sa 7:5, 7:6 (5). 

Troicki, koji je 240. teniser sveta, izgubio je od 274. na planeti čime se nastavilo njegovo mučenje na startu sezone. 

Sa druge strane Filip Krajinović slavio je u drugom kolu čelendžera u Indijan Velsu, koji je uvertira Mastersu koji je na programu sledeće nedelje. Fića je je bio bolji od Aragonea u tri seta i u narednom kolu sastaće se sa Džejsonom Džungom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar