ПОР - Куп: Порто и с другим тимом гази ка финалу!

Колико су само јаки! Брага сурово угушена на Драгау у првом мечу полуфинала - 3:0.

Фудбал 27.02.2019 | 11:15
ПОР - Куп: Порто и с другим тимом гази ка финалу!
Без обзира што треба да се одигра и реванш у Браги за око месец дана, навијачи и фудбалери Порта могу већ од сада комотно у календару да заокруже 26. мај, као датум када ће се борити за други по вредности трофеј у португалском фудбалу.

Лидер Примеире био је немолосрдан на свом Драгау против једне од најбољих екипа у Португалији и убедљивом победом чак од 3:0, чини се да је већ сада решио питање проласка у велико финале. Постојале су индиције да Змајеве куп не занима, да им је у интересу више наредни викенд и дерби са Бенфиком, али је сјајни тренер Сержо Консеисао успео да мотивише пулене да озбиљно приступе утакмици и реше све вечерас.

Бразилски леви бек Алекс Тељес начео је Брагу са беле тачке у 37. минуту, а да ће комбионовани тим Порта одрадити посао било је јасно и у 63. након што је Тикињо Соареш по уласку с клупе на полувремену дуплирао вођство. Тачку на сјајно издање домаћина ставио је Јасин Браими у првом минуту надокнаде и тако ставио до знања и гостима да немају баш чему да се надају у најмасовнијем такмичењу.

Рутинска и заслужена победа извојевана и са комбинованим тимом осоколиће сигурно фудбалере Порта уочи великог дербија с Бенфиком у суботу. У стартној постави вечерас нису били Касиљас, Едер Милитао, Данило Переира, Макси Переира, Марега, Браими и Соареш и тек онда вам је јасно колико је Порто стварно јак.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар