POR - Kup: Porto i s drugim timom gazi ka finalu!

Koliko su samo jaki! Braga surovo ugušena na Dragau u prvom meču polufinala - 3:0.

Fudbal 27.02.2019 | 11:15
POR - Kup: Porto i s drugim timom gazi ka finalu!
Bez obzira što treba da se odigra i revanš u Bragi za oko mesec dana, navijači i fudbaleri Porta mogu već od sada komotno u kalendaru da zaokruže 26. maj, kao datum kada će se boriti za drugi po vrednosti trofej u portugalskom fudbalu.

Lider Primeire bio je nemolosrdan na svom Dragau protiv jedne od najboljih ekipa u Portugaliji i ubedljivom pobedom čak od 3:0, čini se da je već sada rešio pitanje prolaska u veliko finale. Postojale su indicije da Zmajeve kup ne zanima, da im je u interesu više naredni vikend i derbi sa Benfikom, ali je sjajni trener Seržo Konseisao uspeo da motiviše pulene da ozbiljno pristupe utakmici i reše sve večeras.

Brazilski levi bek Aleks Teljes načeo je Bragu sa bele tačke u 37. minutu, a da će kombionovani tim Porta odraditi posao bilo je jasno i u 63. nakon što je Tikinjo Soareš po ulasku s klupe na poluvremenu duplirao vođstvo. Tačku na sjajno izdanje domaćina stavio je Jasin Braimi u prvom minutu nadoknade i tako stavio do znanja i gostima da nemaju baš čemu da se nadaju u najmasovnijem takmičenju.

Rutinska i zaslužena pobeda izvojevana i sa kombinovanim timom osokoliće sigurno fudbalere Porta uoči velikog derbija s Benfikom u subotu. U startnoj postavi večeras nisu bili Kasiljas, Eder Militao, Danilo Pereira, Maksi Pereira, Marega, Braimi i Soareš i tek onda vam je jasno koliko je Porto stvarno jak.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar