ЕП: Мујезиновић се нада финалу, на дебију!

Зенички средњепругаш, Абедин Мујезиновић, у шкотском Глазгову ове седмице, имаће дебитантски наступ на европским дворанским првенствима.

Остали спортови 27.02.2019 | 15:30
ЕП: Мујезиновић се нада финалу, на дебију!
Један од три представника БиХ, на Европском дворанском првенству (од 1. до 3. марта) у шкотском Глазгову, биће Абедин Мујезиновић, 26-годишњи средњепругаш из Зенице (преостала два Амел Тука и Месуд Пезер).

Мујезиновић је норму за дисциплину 800 метара, која је овог пута износила 1:49.20, испунио недавно, 3. фебруара у италијанској Падови, гдје је и побиједио с временом 1:48.57.

"Чињеница да сам овог мјесеца истрчао норму говори да спремно дочекујем наступ у Глазгову. Наравно, надам се да ћу проћи квалификације у петак увече (19.48 сати), а онда се у суботу борити и за финале. Финале је на програму у недјељу", напомиње Мујезиновић, који се прекјуче вратио из Београда, гдје је прошле седмице имао посљедњи наступ.

У трци на 400 метара, у којој је с 47.40 побиједио његов клупски и репрезентативни колега Амел Тука, он је с временом 49.28 заузео четврто мјесто.

"Остао сам још неколико дана тренирати у њиховој дворани, јер овдје немам услова", истиче Мујезиновић, који се током ове зиме припремао у Зеници, Макарској, Италији и Београду, гдје је прије двије године први пут постао дворански првак Балкана на 800 метара.

Исте године наслов првака Балкана освојио је и на отвореном, али на такмичењу у Новом Пазару. Најзначајнији успјех у досадашњој каријери ипак му је прошлогодишња бронзана медаља са Медитеранских игара из шпанске Тарагоне, која је и уједно прва медаља коју је неки бх. атлетичар остварио у тркачким дисциплинама на МИ.

Мујезиновић је прошле године наступио и на Европском првенству на отвореном у Берлину, али је, након изузетно храброг наступа с временом 1:48.07 био четврти у групи те остао без полуфинала, да би, накнадно, а због наводног спречавања Британца, Елиота Жила да га претекне, неправедно био и дисквалификован.

Није уважена ни жалба Атлетског савеза БиХ, па је Мујезиновић остао и без пласмана у Берлину, мада је већи дио трке био међу првом тројицом у својој групи, те се чинило да ће ући у полуфинале, у које је ипак отишао Жил с 1:48.05.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар