Сари: Кепа је погријешио, али нећемо да га убијемо!

"Још не знам да ли ће бранити у среду", рекао је Италијан о голману после скандала на Вемблију.

Фудбал 27.02.2019 | 12:45
Сари: Кепа је погријешио, али нећемо да га убијемо!
О поступку Челсијевог голмана Кепе Аризабалаге се прича и причаће се, јер се заиста ни на много нижим нивоима не догађа да голман НЕЋЕ да изађе из игре онда када му то нареди тренер.

Ипак, тај меч и та ситуација полако и неизбежно остају иза Челсија, који је у понедељак увече казнио шпанског голмана, одузевши му недељну плату.

Пред "плавцима" сада је утакмица против Тотенхема у среду (21 час) и менаџер Маурицио Сари признао је да још не зна да ли ће Кепа бити пред стативама.

"Не знам, мораћу да одлучим. Можда хоће (бранити), можда неће", изјавио је Италијан у уторак.

"Желим да пошаљем поруку својој групи. Порука може да буде са Кепом на терену и са Кепом ван терена...", додао је он.

Неизбежно, Сари је и у најави лондонског дербија говорио о тој ситуацији.

"Кепа је направио велику грешку и зато постоје неке последице. Ако је последица да мора да игра, онда ће морати да буде спреман за то. Ако је последица да остане на клупи, онда ће морати да прихвати и то".

Менаџер и љутити голман су разговарали међусобно.

"Причао сам са Кепом, а онда смо сви заједно причали. Извинио се стручном штабу, али то није било довољно. Онда се извинио саиграчима и клубу. Направио је велику грешку, али не желимо да га убијемо".

У осврту на догађај на Вемблију, Сари је признао да је хтео да уведе Вилија Кабаљера и у склопу тактике.

"Нисам хтео да голман осећа бол пре него што почне да брани пенале. Уз то, Кабаљеро зна остале играче, играо је у Манчестеру. Зато сам мислио да би било боље са голманом који се осећа одлично, али онда сам схватио да је Кепа у стању да брани пенале", није хтео Сари да буде превише оштар према чувару мреже.

Да ли ће "помиловати" Шпанца? Сазнаћемо вечерас...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар