Sari: Kepa je pogriješio, ali nećemo da ga ubijemo!

"Još ne znam da li će braniti u sredu", rekao je Italijan o golmanu posle skandala na Vembliju.

Fudbal 27.02.2019 | 12:45
Sari: Kepa je pogriješio, ali nećemo da ga ubijemo!
O postupku Čelsijevog golmana Kepe Arizabalage se priča i pričaće se, jer se zaista ni na mnogo nižim nivoima ne događa da golman NEĆE da izađe iz igre onda kada mu to naredi trener.

Ipak, taj meč i ta situacija polako i neizbežno ostaju iza Čelsija, koji je u ponedeljak uveče kaznio španskog golmana, oduzevši mu nedeljnu platu.

Pred "plavcima" sada je utakmica protiv Totenhema u sredu (21 čas) i menadžer Mauricio Sari priznao je da još ne zna da li će Kepa biti pred stativama.

"Ne znam, moraću da odlučim. Možda hoće (braniti), možda neće", izjavio je Italijan u utorak.

"Želim da pošaljem poruku svojoj grupi. Poruka može da bude sa Kepom na terenu i sa Kepom van terena...", dodao je on.

Neizbežno, Sari je i u najavi londonskog derbija govorio o toj situaciji.

"Kepa je napravio veliku grešku i zato postoje neke posledice. Ako je posledica da mora da igra, onda će morati da bude spreman za to. Ako je posledica da ostane na klupi, onda će morati da prihvati i to".

Menadžer i ljutiti golman su razgovarali međusobno.

"Pričao sam sa Kepom, a onda smo svi zajedno pričali. Izvinio se stručnom štabu, ali to nije bilo dovoljno. Onda se izvinio saigračima i klubu. Napravio je veliku grešku, ali ne želimo da ga ubijemo".

U osvrtu na događaj na Vembliju, Sari je priznao da je hteo da uvede Vilija Kabaljera i u sklopu taktike.

"Nisam hteo da golman oseća bol pre nego što počne da brani penale. Uz to, Kabaljero zna ostale igrače, igrao je u Mančesteru. Zato sam mislio da bi bilo bolje sa golmanom koji se oseća odlično, ali onda sam shvatio da je Kepa u stanju da brani penale", nije hteo Sari da bude previše oštar prema čuvaru mreže.

Da li će "pomilovati" Španca? Saznaćemo večeras...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar