Незамисливо се десило - Кутињо испао из Барсиних 11!

Против Реала на левој страни играће Усман Дембеле.

Фудбал 27.02.2019 | 17:15
Незамисливо се десило - Кутињо испао из Барсиних 11!
Незамисливо се догодило. Играч за кога је Барселона издвојила чак 135.000.000 евра у цугу, уз могућност да укупна цена оде и на целих 180.000.000, изгубио је место у стартних 11 Блаугране. Локални медији пишу: Филипе Кутињо неће почети против Реала у реваншу полуфинала Купа краља.

Наравно, велики тимови често морају да ротирају играче, пошто велики тимови играју и велики број утакмица. Али овде није реч о томе. Каталонски Спорт наводи да је Ернесто Валверде просто морао да прихвати да не тако давно најбољи играч Ливерпула једноставно себе не може да пронађе уз Лионела Месија и Луиса Суареза.

Уосталом, у 2019. години осам лигашких утакмица и само једна асистенција?! У Купу краља додуше и три гола, један у поразу од Левантеа и два у канонади Севиље. Свакако премало за играча те цене и таквог педигреа. Ове сезоне на 36 мечева све скупа осам голова и пет асистенција, у Примери на 23 утакмице четири гола и још два намештена.

И што је још горе, утисак да се Кутињо мучи због чега се полако шушка и о могућности да га Барса прода макар и уз финансијски губитак, мада нисмо још уверени у то. Али каталонски медији уверавају: против Реала ће уз Месија и Суареза играти Усман Дембеле. Није ротација, већ процена да Дембеле тренутно може више да пружи. Није добро кад таква процена стигне уочи највеће утакмице шпанског фудбала.

Додуше, само пет дана после реванша у купу Реал и Барселона ће се одмерити и у првенству, па ће можда тада Кутињо бити боље среће? Вероватно ће зависити и од тога како ће се Дембеле показати сутра у Мадриду. Под условом да се Валверде не предомисли у последњи час.

Што се тиче остатка екипе, на голу Марк Андре тер Штеген – Јаспер Силесен је још ровит – испред Нелсон Семедо, сматра се да је његова брзина одличан одговор на продорност Реаловог Винисијуса, те ЂерарПике, Клемон Ленгле и Ђорди Алба. У вези сигурни Серђо Бускетс и Иван Ракитић, мала дилема постоји око трећег члана тог трија, али се предност даје Серђију Роберту, док ће Артуро Видал почети са клупе. И у нападу Меси, Суарез и Дембеле.

Без Кутиња. Деловало је као идеалан спој.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар